Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για Τηλεόραση Alpha

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ «ΠΕΣΕΙ» ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την αξιοποίηση όλων των αντεργατικών, μνημονιακών νόμων που επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ,  με τους οποίους καταργεί κατοχυρωμένα δικαιώματα σε εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, συντελείται σήμερα η σφοδρή αντεργατική επίθεση του Ομίλου εταιριών MOTOR OIL, ενάντια στις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των τεχνικών της θυγατρικής της εταιρείας ALPHA Τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, μετά την εξαγορά του ALPHΑ από την MOTOR OIL γίνεται ανάθεση όλων των παραγωγών του καναλιού, όπως και του STAR CHANNEL πρωτύτερα, στην εταιρεία παραγωγής GREEN PIXEL.

Σαν συνέπεια αυτής της επιχειρηματικής επιλογής, οι τεχνικοί του ALPHA αφού πρώτα δηλώσουν παραίτηση, μετά θα προσληφθούν με καινούρια σύμβαση στην GREEN PIXEL.

Η νέα σύμβαση είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα και τα συμφέροντα των εργοδοτών, αφού αποκόπτει τους εργαζόμενους από κάθε εργασιακό δικαίωμα που τους έχει απομείνει, τους εξαναγκάζει να λειτουργήσουν ατομικά, μεμονομένα σπάζοντας τη συλλογικότητά τους και καθιστώντας τους πιο αδύναμους απέναντί της πιέζοντας έτσι καθέναν ξεχωριστά να δεχτεί την άκρως βλαπτική μεταβολή της εργασιακής τους σχέσης.

Μέσω της ατομικής σύμβασης που υποχρεώνονται να υπογράψουν τους καθιστά αναλώσιμους και εργολαβικούς, αφού βάσει αυτής της σύμβασης ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να παρέχει οποιοδήποτε έργο του ανατεθεί ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρίας, ακόμα και σε εγκαταστάσεις τρίτων, ενώ ρητά αποστερούνται από τα όποια πνευματικά δικαιώματα παράγονται με βάση τη δουλιά τους.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, εκτιμά ότι αυτές οι επιθετικές κινήσεις των αφεντικών δεν θα σταματήσουν με το τσάκισμα των δικαιωμάτων των τεχνικών στα δύο συγκεκριμένα κανάλια. Αντίθετα αποτελούν το προανάκρουσμα της αναδιοργάνωσης του κλάδου των ΜΜΕ στα πλαίσια συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης. Αυτό θα ωθήσει μεγάλες μάζες εργαζομένων στην ανεργία γιατί το κεφάλαιο θεωρεί τον εργαζόμενο που του παράγει τον πλούτο και τα κέρδη που καρπώνεται κόστος, άρα η μείωση των εργαζομένων τους αυξάνει τα κέρδη. Αυτή η εξέλιξη γίνεται επίσης στα πλαίσια της ανάπτυξης των οπτικοακουστικών παραγωγών, που θα παράγει-ανάμεσα στα άλλα- και πακτωλό κερδών για το κεφάλαιο, ενώ θα στηρίζεται σε ευέλικτες θέσεις εργασίας και τσακισμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, όλων των ειδικοτήτων, όλων των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση αναδείχνεται ο ρόλος και η ευθύνη των πλειοψηφιών (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) στις Ενώσεις του Κλάδου, που δεν δίστασαν στο παρελθόν να στρατεύσουν εργαζόμενους πίσω από τα συμφέροντα των αφεντικών με το δηλητηριώδες σύνθημα «Οχι μαύρο στα κανάλια» και που σήμερα ακόμα παρά και ενάντια σε κάθε λογική, καλλιεργώντας αυταπάτες, εκλιπαρούν για «τριμερείς διαβουλεύσεις» με τους σφαγείς των δικαιωμάτων μας, τους εμπνευστές και εκτελεστές όλων των βάρβαρων αντεργατικών νόμων για λογαριασμό και συμφέρον των αφεντικών, στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ τότε και σήμερα της ΝΔ στο Υπουργείο «Εργασίας».

Για τους εκλεγμένους στις διοικήσεις των Ενώσεων και όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου που συσπειρώνονται στο πλαίσιο αρχών και στόχων πάλης του ΠΑΜΕ είναι ξεκάθαρο, και αυτό υποστηρίζουμε ανοιχτά σε κάθε Δ.Σ. και σε κάθε συνέλευση εργαζόμενων, ότι όσα δικαιώματα έχουν κερδηθεί, όπως έχει δείξει η παλιά και η πρόσφατη ιστορία, έχουν κερδηθεί με το μοναδικό και πανίσχυρο όπλο των εργαζομένων, που δεν είναι άλλο από την δική τους συσπείρωση, αλληλεγγύη και οργάνωση του αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε Κλάδο, με κοινή δράση από όλους τους εργαζόμενους. Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για να βάλουμε  εμπόδια σε κάθε αντεργατικό σχεδιασμό των αφεντικών, να ανατρέψουμεόλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους που μαυρίζουν τη ζωή μας, να βάλουμε πλώρη για ζωή ανθρώπινη και δουλειά με δικαιώματα. Αυτός ο δρόμος σημαίνει ότι οι αντεργατικές ενέργειες κατά των τεχνικών της εργοδοσίας του ΑΛΦΑ πρέπει να γίνει υπόθεση αφενός αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων του σταθμού, αφετέρου υπεράσπισης και της δικής τους δουλειάς γιατί κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα πάρει και άλλους η μπάλα. Επίσης να γίνει υπόθεση των εργαζομένων όλου του κλάδου. Έτσι δημιουργούνται προϋποθέσεις να μπουν εμπόδια στην αντεργατική επέλαση της εργοδοσίας, να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα.

Περισσότερα

00:01:43

Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους – Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

BINTEO Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! Καμία στήριξη στο...

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων το Σάββατο στις 6 μ.μ. στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων το Σάββατο στις 6 μ.μ. στους Αγίους...

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ: Με αλληλεγγύη, ενότητα και οργάνωση περνάμε στην αντεπίθεση για τα δικαιώματα μας στη ζωή και τη δουλειά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ- δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, φωτορεπόρτερ-που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ εκφράζουμε την...