Σχόλιο για την κατάπτυστη απεργοσπαστική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Με μία κατάπτυστη ανακοίνωση βγαλμένη μέσα από τα γραφεία του υπουργείου εργασίας, η διορισμένη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, δίνει για μια ακόμα φορά διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση και τα αφεντικά της. Αυτοί που υπέγραψαν πριν λίγες μέρες στα μουλωχτά και χωρίς καμία νομιμοποίηση το πάγωμα των μισθών ως το τέλος του έτους, σήμερα εμφανίστηκαν ξαφνικά όχι για να αρθρώσουν λόγο απέναντι στον αντιασφαλιστικό, κυβερνητικό σχεδιασμό αλλά για να δηλώσουν την πλήρη σύμπλευσή τους ως απεργοσπάστες.

Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα! Τα έχουν συμφωνήσει όλα με την κυβέρνηση. Αποτελούν τον λαγό στον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό, έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε και ανταλλάγματα. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, εμφανίζονται όχι απλά ως ένας βαθύς απεργοσπαστικός μηχανισμός, αλλά ως μια σφραγίδα που τάχα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και επιδιώκει να περάσει γύψο στις εργατικές διεκδικήσεις, να κυριαρχήσει η αφωνία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, να συμβάλει πλάι στην κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της, στη σιγή νεκροταφείου.

Οι εργαζόμενοι ήδη έχουν ξεπεράσει τη γραφειοκρατική ομάδα της ΓΣΕΕ που παρά τις απειλές και την υπονομευτική προσπάθεια που κάνει, τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν εξαγγείλει απεργία για τις 18 Φλεβάρη και θα διαδηλώνουν έξω από τα υπουργεία, τη Βουλή και τις εργοδοτικές ενώσεις, για να αποσυρθεί ο κατάπτυστος νόμος Κατρούγκαλου-Βρούτση, που παραδίδει την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας, που μετατρέπει την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε τζόγο και ατομικό ρίσκο.

Περισσότερα

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τον εργατικό – λαϊκό αγώνα δρόμου στις 3 Μάη για τους 200 εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, τη νεολαία,...

Απεργία 1η Μάη 2026 – Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους, οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης

Απεργία 1η Μάη 2026  Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους, οργάνωση και...

Για το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αλλάζει δραματικά το χαρακτήρα της Επιθεώρησης Εργασίας

Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή άλλο ένα αντεργατικό νομοσχέδιο με το οποίο ενεργοποιεί τις...