ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Καταγγελία του σωματείου «Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν.Καβάλας», για τα οξυμμένα προβλήματα στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Θάσου.

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγελία λάβαμε (την οποία επισυνάπτουμε) από το σωματείο «Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν.Καβάλας», για τα οξυμμένα προβλήματα στις πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Θάσου.

Συγκεκριμένα στην καταγγελία γίνεται αναφορά για τις λιμενικές εγκαταστάσεις, για τα δρομολόγια των πορθμειακών γραμμών, που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες.

 Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου και των υπηρεσιών του, για τα οξυμμένα προβλήματα που αναδεικνύονται από την καταγγελία του  σωματείου.

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

Επισυνάπτεται η καταγγελία του σωματείου

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ  Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ                                                Aρ.Πρ :  2

Α Ν Α  Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   –  Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Τα προβλήματα που υπάρχουν και ταλαιπωρούν και αυτό το χειμώνα τους νησιώτες από τη Θάσο είναι επίμονα και μεγάλα.

1ον)  Οι ελλιπείς λιμενικές εγκαταστάσεις, μαζί με τις φυσικές καταστροφές του περασμένου Νοεμβρίου, έχουν περιορίσει τις θέσεις πρόσδεσης των πλοίων. Λύση άμεση θα πρέπει να δοθεί από  τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να μπορούν να ελλιμενίζονται και να φορτοεκφορτώνουν τα πλοία σε ασφαλείς  θέσεις. Το Λιμενικό Ταμείο να φροντίσει για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σημείων πρόσδεσης και για την απομάκρυνση όλων των ποσοτήτων λάσπης και φερτών υλικών που έχουν κάνει το μισό λιμάνι ακατάλληλο για λειτουργία.

2ον) Πολύ σημαντικό θέμα είναι η μη πραγματοποίηση προγραμματισμένων δρομολογίων από πλοία των Γραμμών ΘΑΣΟΥ-ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ και ΠΡΙΝΟΥ-ΚΑΒΑΛΑΣ. Η δικαιολογία είναι οι βλάβες πλοίων, αποδρομολογήσεις και συντηρήσεις τους. Ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει για τη σύνδεση και την εκτέλεση δρομολογίων από άλλα πλοία των γραμμών, αφού υπάρχουν.

 Έχουν πολλοί κάτοικοι του νησιού, εργαζόμενοι, μαθητές και σπουδαστές ακόμα και ασθενείς, παρατηρήσει πλοία να έρχονται στα λιμάνια, να αποβιβάζουν επιβάτες και οχήματα και μετά να αποχωρούν άδεια, χωρίς επιβάτες (μετά τις υποδείξεις και απαγορεύσεις  της  Λιμενικής Αρχής).

Σκοπός της Λιμενικής Αρχής νομίζουμε ότι είναι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και της κοινωνίας. Ας λύσουν αυτό το τελευταίο πρόβλημα με αναδιάρθρωση δρομολογίων ώστε να  εκτελούνται πάντα το πρώτο και το τελευταίο δρομολόγιο καθημερινά, όπως είχε γίνει κανόνας τα προηγούμενα χρόνια.

Περιμένουμε να δοθούν οι σωστές σκέψεις και απόψεις σαν   λύσεις γιατί αυτό επιθυμούν όλοι   οι εμπλεκόμενοι διότι η σημερινή   εικόνα δεν τιμά κανέναν σε όποια θέση και αν βρίσκεται.          

Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                    Ο     Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

               Μαλαμίδης  Μ.                                             Μπαμπαλής   Χ.

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου: Συλλαλητήριο 18 Σεπτέμβρη στις 7μμ στο Δημαρχείο ενάντια στην αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συλλαλητήριο την Πέμπτη18 Σεπτέμβρη στις 07 το απόγευμα στο Δημαρχείο ενάντια στην αποφυλάκιση του...

Ενιαίος Σύλλογος Εργαζ. ΨΝΑ Δαφνί: Μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να υψώσει τείχος στους φασίστες και στο σύστημα που τους γεννά και τους...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΥ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ – ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΟΛΟΙ...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Να ανακληθεί τώρα η απόφαση για αποφυλάκιση του ναζί Μιχαλολιάκου

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής συμμετέχει στη συγκέντρωση που καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων...