Ανακοίνωση Σωματείου Vodafone-360 Connect-Λοιπες Θυγατρικές: Όλοι και όλες στην απεργία

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζει ακάθεκτη να εφαρμόζει την πολιτική η οποία έρχεται να εξυπηρετήσει την λεγόμενη «ανάπτυξη». Την «ανάπτυξη» που μας έταζε και πριν ο ΣΥΡΙΖΑ,  η οποία είναι στρωμένη με αγκάθια για την εργατική τάξη και τον λαό και θωρακίζει τα κέρδη του κεφαλαίου.

Την ανάπτυξη αυτή την βιώνουμε και στον κλάδο μας όπου η εποινικιαζόμενη εργασία είναι σχεδόν καθολική, με 4ωρες και 6ωρες συμβάσεις, με εντατικοποίηση και πίεση στα τηλεφωνικά κέντρα, μεμπλοκάκια και ατέλειωτες ώρες εργασίας σε Πληροφορική και Μηχανικούς, αρκεί να εξασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα της κάθε εταιρείας και να συνεχίζεται η κερδοφορία.

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να υλοποιήσει ένα ακόμα αίτημα του κεφαλαίου, να βάλει ταφόπλακα στο ασφαλιστικό.

Στόχος τους οι ασφαλισμένοι να μετατρέπονται σε επενδυτές – πελάτες!

Με την συγκεκριμένη πολιτική το κεφάλαιο και το κράτος απαλλάσσονται ακόμα περισσότερο από το «κόστος» της ασφάλισης. Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εισφορές των ασφαλισμένων γίνονται μια τεράστια πηγή άντλησης κεφαλαίων που θα πηγαίνουν κατευθείαν στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων και για εμάς τους εργαζόμενους θα εξασφαλίζεται μία βασική σύνταξη κάτω των 400ευρώ.

Στην Vodafone είναι γνωστό το τυράκι με την ασφάλιση που δίνουν σε μερίδα των εργαζομένων (συμβάσεις Vodafone-360) και γνωστή η πείρα που έχουμε αφού πρώτα πρέπει να καταβάλουμε τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης και ύστερα να τα ζητήσουμε πίσω. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να έχουμε λεφτά στην άκρη από τους παχυλούς μισθούς που αμειβόμαστε ώστε να είμαστε σε θέση να τα δώσουμε!

Ποιος εργαζόμενος στον κλάδο μπορεί να δουλεύει στο τηλεφωνικό μέχρι τα 67; Ποιος θα μπορεί να δουλεύει 9ωρα, να δουλεύειhomeoffice μια ζωή για να μπορούν να βαίνουν τα project;

Οι ασφαλιστικές εισφορές μας είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την δουλειά μας  και τον μισθό μας.Είναι κομμάτι του μισθού μας που καταβάλλεται στα ασφαλιστικά Ταμεία και τώρα θέλουν να τα μετατρέψουν σε προϊόν τζόγου.  Είναι δεμένο το ασφαλιστικό με το αν θα έχουμε δουλειά, αν θα είναι σταθερή ή με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκ περιτροπής και διαλείπουσα. Με βάσει τα παραπάνω ποιος θα μας ασφαλίζει όταν οι επαγγελματικές ασθένειες στα τηλεφωνικά κέντρα μας χτυπάνε από τα πρώτα χρόνια δουλειάς; Πως θα πληρώνουμε από την τσέπη μας ασφαλιστικές εισφορές όταν ο μισθός είναι 400 και 500 ευρώ;

 

Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου.   Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων

 

 

 

 

Είναι ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν , δυναμικά , μαζικά , αποφασιστικάμε 24ωρη απεργία!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

 Το ασφαλιστικό μας αφορά όλους! Είναι ώρα, ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι της Vodafone,οι εργαζόμενοι σε όλον το κλάδο, να οργανωθούμε στα Σωματεία μας και στην επιχείρηση και στο Κλαδικό μας Συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ. Να βγούμε ενωμένοι και αποφασιστικά να στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης. Είναι στο χέρι μας να ανακόψουμε την επίθεση που δεχόμαστε αλλά όχι μόνο αυτό. Μπορούμε να περάσουμε αποφασιστικά στην διεκδίκηση των όρων δουλειάς και ζωής που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας σήμερα. Συμμετέχουμε στην απεργία που πρέπει και θα πραγματοποιηθεί την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Να είναι  από τις πιο μαζικές και οργανωμένες απεργίες των τελευταίων χρόνων, κόντρα και στα νέα μέτρα που θα έρθουν και θα απαγορεύουν ακόμα και τις διαδηλώσεις.

Παλεύουμε για:

  • Δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας και του Φαρμάκου!
  • Αυστηρό πλαίσιο υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς με τη συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων.
  • Την προστασία της μητρότητας, τη φροντίδα και αγωγή της βρεφικής – παιδικής ηλικίας, των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με χρηματοδότηση 100% από το κράτος.
  • Την αποκατάσταση των απωλειών μας. Να επιστραφούν όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει, τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των ταμείων. Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για τη συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Πέμπτη 29-8-2024 αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Δ..Σ του ΣΥΠΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας)...

Σωματεία Ν. Αττικής: Όλοι στην κινητοποίηση 3 Σεπτέμβρη στις 4μμ στο Υπ. Εργασίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑ Tα...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Περιοδείες του Συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας ενόψει της ΔΕΘ

Περιοδείες του συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας γάλακτος τροφίμων και ποτών σε εργοστάσια...