Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ Τραπεζών : Όλοι στα συλλαλητήρια στις 6 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα περνά στα έργα, μετά τα λόγια για τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που θα εφαρμόσει σε βάρος των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και συνταξιούχων, που έχουν απομείνει.
Επιβεβαιώνει πως όλες οι εκτιμήσεις του εργατικού και συνταξιουχικού κινήματος για την αντιλαϊκότητα αυτών των ρυθμίσεων ήταν σωστές. Το κυβερνητικό σχέδιο διατηρεί όλες τις αντιασφαλιστικές ανατροπές που υλοποιήθηκαν στην προηγούμενη δεκαετία, με κορυφαία τον νόμο Κατρούγκαλου της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ταυτόχρονα προδιαγράφει όλες τις προϋποθέσεις για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, με το σύστημα των τριών πυλώνων.
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού εργασίας το νομοσχέδιο θα έρθει στη βουλή για ψήφιση μέσα στο Φλεβάρη. Το εργατικό και συνταξιοδοτικό κίνημα έχουμε ήδη δώσει τις πρώτες αγωνιστικές προειδοποιήσεις μας προς την κυβέρνηση. Προετοιμάζουμε και οργανώνουμε την απεργιακή απάντηση όταν το ν/σ θα έρθει στη βουλή. Προπομπός αυτής της αγωνιστικής κινητοποίησης είναι τα συλλαλητήρια που οργανώνουμε οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι στις 6 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ξεσηκωμό. Η επίθεση της κυβέρνησης, του μεγάλου κεφαλαίου στην κατεύθυνση των αποφάσεων της ΕΕ για το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου για το λαϊκό κίνημα. Τώρα δίνουμε τη δική μας απάντηση. Απαιτούμε την κατάργηση όλων των μνημονιακών νομοθετικών διατάξεων, διεκδικούμε δημόσια κοινωνική ασφάλιση, συνταξιοδοτικό σύστημα που, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας θα εξασφαλίζει στους εργαζόμενους όλα τα δικαιώματα στην ασφάλιση και σύνταξη, που δημιουργούν με τη δουλειά και τους κόπους μιας ζωής, με τον πλούτο που παράγουν σε όλο τον εργασιακό βίο τους.
Όλοι στα Συλλαλητήρια της Πέμπτης 6  Φλεβάρη, όπου έχουν προκαθορίσει τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια 6.30 μμ. Η προσυγκέντρωση των μελών του συλλόγου μας θα γίνει στην γωνία Κοραή και Σταδίου στις 6 μμ.

                          Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Για τη συνάντηση του Συλλόγου με τον Περιφερειάρχη Ν. Χαρδαλιά

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Την Πέμπτη 29-8-2024 αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Δ..Σ του ΣΥΠΑ (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας)...

Σωματεία Ν. Αττικής: Όλοι στην κινητοποίηση 3 Σεπτέμβρη στις 4μμ στο Υπ. Εργασίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑ Tα...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Περιοδείες του Συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας ενόψει της ΔΕΘ

Περιοδείες του συνδικάτου Κ. Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας γάλακτος τροφίμων και ποτών σε εργοστάσια...