Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Για τις εξελίξεις στην φαρμακαποθήκη “Παπανικολόπουλος”

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικά στους εργαζόμενους του δήμου Αχαρνών την νέα δημοτική αρχή του δήμου για τον εμπαιγμό απέναντι στο συνδικάτο μας και κατ΄επέκταση στους ίδιους τους συναδέλφους μας. Πιο συγκεκριμένα και ενώ είχε δώσει άδεια λειτουργίας για τα Σάββατα , εν αγνοία του συνδικάτου και χωρίς να έχει ζητηθεί η γνώμη μας ως όφειλε, για το έτος 2020 για την φαρμακαποθήκη “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ” από τις 12/12/2019 , στην συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ του συνδικάτου μας με τον ίδιο τον δήμαρχο στις 23/12/2019 (11 ημέρες μετά την αδειοδότηση) , εκείνος έκανε τον ανήξερο. Η υποκρισία ξεχείλισε όμως, όταν δεσμεύτηκε να μας απαντήσει, αν θα δώσει άδεια στην συγκεκριμένη εταιρία ,στις 27/12/2019 (15 ημέρες μετά την αδειοδότηση) αφού θα εξέταζε σε βάθος το θέμα. Βέβαια καμία απάντηση δεν δόθηκε, και πως θα μπορούσε άλλωστε, στην συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά και με πρόσχημα του φόρτου εργασίας αρνήθηκε να μας συναντήσει και αργότερα για να μας απαντήσει.           

       Οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών θέλουν να μας γυρίσουν εκατό χρόνια πίσω, βάζοντας μας να δουλεύουμε και το Σάββατο. Η, εδώ και χρόνια, κατάκτηση του κλάδου, που όριζε ως εβδομαδιαία εργασία το οχτάωρο, Δευτέρα -Παρασκευή, αμφισβητείται.  
 
       Με πρόσχημα το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων και την «ανάγκη» τροφοδοσίας τους, επικαλούμενοι τον ανταγωνισμό και ισχυριζόμενοι πως οι καιροί έχουν αλλάξει, απαιτούν, και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν επιβάλλει, δουλειά και το Σάββατο. Σύμμαχο τους έχουν συγκεκριμένες δημοτικές αρχές που τους παρέχουν την άδεια λειτουργίας και για το Σάββατο.
       Εμείς, τους ξεκαθαρίζουμε πως σε καμία περίπτωση δε θα παραδώσουμε αυτό που με αγώνες ο κλάδος έχει κατακτήσει. Το Σαββατοκύριακο είναι για την ξεκούραση μας, ανήκει σε μας και στις οικογένειες μας, δεν τους το χαρίζουμε στο όνομα κανενός ανταγωνισμού. Συνέταιροι στα κέρδη τους δεν είμαστε, την κρίση του συστήματος τους την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά, με την εντατικοποίηση της εργασίας, το «ξεχείλωμα» του ωραρίου, με μισθούς πείνας και σε αρκετές περιπτώσεις την ανεργία μας.
      Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα. Το συνδικάτο μετά από παρεμβάσεις σε αποθήκες που παραβίαζαν το ωράριο καθώς και σε Δήμους που είχαν δώσει άδεια τον προηγούμενο χρόνο κατάφερε, προς το παρόν, να σταματήσει την γενίκευση στο σύνολο των φαρμακαποθηκών του Νομού Αττικής. Θλιβερή μειοψηφία είναι οι Δήμοι Αχαρνών και Καλλιθέας και οι φαρμακαποθήκες “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ” και “PROPHARM»  .
Το συνδικάτο μας έχει και στο παρελθόν δώσει τη μάχη του ωραρίου, θα τη δώσει και τώρα! Από αυτή τη μάχη δε πρέπει να λείψει κανείς!  
 
 
   

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...