Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Καβάλας : 19 Γενάρη στις 11:30 Συνέλευση – Κοπή πίτας στο Στέκι των Σωματείων

Δημοσιεύτηκε στις

Έρχεται νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζει ακάθεκτη να εφαρμόζει την πολιτική η οποία έρχεται να εξυπηρετήσει την λεγόμενη «ανάπτυξη».  Την ανάπτυξη την οποία βιώνουμε στο Εμπόριο σε μια σειρά επιχειρήσεις, όπου οι εργοδότες μας εκμεταλλεύονται  με μειωμένα μεροκάματα και πετσοκομμένα δικαιώματα για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η ΝΔ παίρνοντας σκυτάλη από τον Σύριζα, υλοποιώντας την πολιτική της Ε.Ε ανοίγει το ζήτημα του ασφαλιστικού.

Στόχος τους οι ασφαλισμένοι να μετατρέπονται σε επενδυτές – πελάτες, έρμαιο του χρηματιστηριακού τζόγου όπου θα παίζονται οι κόποι μιας ζωής. . Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι εισφορές των ασφαλισμένων γίνονται μια τεράστια πηγή άντλησης κεφαλαίων που θα πηγαίνουν στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από κάθε λογής επενδυτικά και χρηματοπιστωτικά προϊόντα και το μόνο που εξασφαλίζεται για τον εργαζόμενο είναι μια σύνταξη πτωχοκομείου.

Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις.

Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου.   Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, και του  Εργατικού Κέντρου Καβάλας οι οποίοι ενώ το προηγούμενο διάστημα δεν είπαν κουβέντα για την αντιλαϊκή επίθεση έτρεξαν να υπογράψουν ξανά την επέκταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα μέτρα και τα σταθμά της εφαρμογής του άθλιου νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου που καθορίζει τον κατώτερο μισθό με νόμο και υπουργική απόφαση. Τώρα που Κυβέρνηση και Εργοδοσία άνοιξαν πόλεμο στους εργαζόμενους η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο ΕΥΚ είναι άφαντη. Τυχαίο;;;

Καλούμε σε απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης του ασφαλιστικού.

Καλούμε τα σωματεία του Ν. Καβάλας να πάρουν αποφάσεις  να οργανώσουμε τον αγώνα μας για μη περάσει ο αντιασφαλιστικός νόμος της Κυβέρνησης. 

Διεκδικούμε Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...