Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής για ενοικιαζόμενη εργασία

Δημοσιεύτηκε στις

Εδώ και αρκετά χρόνια οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι έχουν κατακλύσει τον κλάδο των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών. Συγκεκριμένα στον όμιλο ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER ο αριθμός του ενοικιαζόμενου προσωπικού αυξάνεται διαρκώς και όλο αυτό βέβαια εξυπηρετεί, στο να τσακίζονται εργατικά δικαιώματα όπως αυτό της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, για να μπορούν να περνάνε οι ελαστικές μορφές εργασίας και να μπορούν να βρίσκουν φθηνά εργατικά χέρια. Είτε εργοδότης είναι το ίδιο το κράτος, είτε εργοδότης είναι ο ιδιώτης.

Όλες οι κυβερνήσεις παλιότερες και νεότερες, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με την συγκατάθεση  και διάφορων άλλων αστικών κομμάτων σήμερα και τα προηγούμενα χρόνια (ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ ΠΟΤΑΜΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) ικανοποίησαν τον πόθο του μεγάλου κεφαλαίου με κατευθύνσεις από την ΕΕ,  έχουν ψηφίσει νόμους, πολύ πρόσφατα ψήφισαν  νέο και ετοιμάζονται να ψηφίσουν και άλλους για να προωθούν ακριβώς αυτό το σκοπό την ευέλικτη μορφή εργασίας χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

ΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  2 ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ:

Το δουλεμπορικό με το οποίο υπογράφουν σύμβαση, αλλά και την εργοδοσία της εταιρίας  που μας καλούν κάθε φορά να δουλέψουμε, με πλήρη ευελιξία.

Οι ενοικιαζόμενοι βρισκόμαστε  μόνιμα σε ομηρία δουλεύοντας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια, ο τρόμος, είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά των ενοικιαζόμενων εργαζομένων.

Είναι τέτοια η ασυδοσία της εργοδοσίας που ακόμη και όταν διεκδικούμε νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως η αναγνώριση των τριετιών μας, η απάντησή τους είναι ότι δε θα μας ανανεώσουν τη σύμβαση. Όλα αυτά υπό την ανοχή της εκάστοτε διοίκησης των ΕΛΤΑ, δηλαδή του κράτους.

Αυτό για εμάς τους εργαζομένους αποτελεί γενικευμένο φαινόμενο στον κλάδο με κύριο και βασικό παράγοντα την εξάπλωση αυτής της άθλιας εργασιακής σχέσης.  Με εργαλείο τους το εργασιακό καθεστώς που επικρατεί, οι εργοδότες συμπιέζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα μας προς τα κάτω. Οι μισθοί μας  κινούνται στο ύψος του κατώτατου μισθού της ΕΓΣΣΕ, γεγονός το οποίο αντικειμενικά χτύπα τις ΣΣΕ, τα όποια δικαιώματα προκύπτουν από τις συμβάσεις αυτές , σε όποιες επιχειρήσεις υπάρχουν, ενώ εντείνεται με αυτό τον τρόπο ο διαχωρισμός που οι εργοδότες επιβάλλουν μέσα στους χώρους δουλειάς, σε παλιούς και νέους, μόνιμους και ενοικιαζόμενους.

Το κλαδικό σωματείο ΣΕΤΤΑ από την ημέρα της ίδρυσης του έως τώρα έχει ξεκαθαρίσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο κλάδο των Ταχυδρομείων-Ταχυμεταφορών έχουν το δικαίωμα να γίνονται μέλη του!

Το ΣΕΤΤΑ καλεί όλους τους μονίμους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ μαζί με τους ενοικιαζόμενους υπάλληλους να δώσουν μαχητική απάντηση σε αυτό το ΑΙΣΧΟΣ των δουλεμπορικών με ενιαία και συντονισμένη  πάλη όλων των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά!!!

Το ΣΕΤΤΑ απαιτεί:

Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Έξω οι δουλέμποροι.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στα δουλεμπορικά, ως προϋπηρεσία στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER.

Κατάργηση του θεσμού των franchise και των πρακτόρων, που λειτουργεί ως μέσο για να ρίχνουν οι μητρικές τους μισθούς.

Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής και τη διανομή.

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...