Σωματείο Εργαζομένων Cosmote-Evalue:Δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 09/01

 11:00π.μ. στο Κατάστημα Cosmote στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οι εργαζόμενοι στην Cosmote Evalue  εδώ και 15 μέρες απεργούμε. Δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας, μαζί με το σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο ΟΤΕ,  με βάση το σχέδιο που αποφασίσαμε στη συνέλευση του συνδικάτου  μας με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Χαιρετίζουμε τους συνάδελφους μας απεργούς στην Evalue αλλά και σε όλο τον ΟΤΕ που συμβάλλουν στην επιτυχία της απεργίας. Δίνουμε μια σημαντική μάχη, κόντρα στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας που θρέφεται και στηρίζεται από το αντεργατικό οπλοστάσιο και την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου.

Η εργοδοσία του ΟΤΕ, θορυβημένη από τη συμμετοχή των εργαζομένων και τη διάρκεια του αγώνα μας, αφού πρώτα προσπάθησε να υπονομεύσει την απεργία, συκοφαντώντας τα αιτήματα του αγώνα μας και θέλοντας να διασπάσει τους εργαζομένους, κατέφυγε στην τρομοκρατία και την καταστολή, προχωρώντας σε προσαγωγές 5 συνδικαλιστών – απεργών  που συμμετείχαν στη απεργιακή περιφρούρηση στη Θεσσαλονίκη. Με τον αέρα του δόγματος νόμος και τάξη που της έδωσε η κυβέρνηση προχώρα σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, υποστηρίζοντας δήθεν « το δικαίωμα στην εργασία» και στην δημοκρατία!!!!!!

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Οι εργαζόμενοι στην E Value, ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει δημοκρατία και δικαίωμα στην εργασία. Το βιώνουμε κάθε μέρα με τα 6ωρα, τις δεκάδες ατομικές συμβάσεις εργασίας, τις απολύσεις, τα warning letter, την πίεση και την εντατικοποίηση, τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα και τις άθλιες συνθήκες εργασίας κτλ. Βέβαια τα ίδια διαμήνυε και σήμερα στους απεργούς συναδέλφους, γνωστό φασιστοειδές δήθεν «πονεμένος» εργαζόμενος, στην ίδια γραμμή με την εργοδοσία, χέρι – χέρι με σκοπό να σπάσουν την απεργιακή φρουρά, να κάμψουν την ενότητά μας και να δημιουργήσουν εντάσεις. Και πάλι η προσπάθεια έπεσε στο κενό.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η εργοδοσία έχει στριμωχτεί. Οι δεκάδες αναμονές στα τηλεφωνικά κέντρα, οι εκκρεμής βλάβες κτλ δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι με την απεργία έχουμε στα χέρια μας ένα δυνατό όπλο. Αποδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι κινούμε τη μηχανή που λέγεται E Value και ΟΤΕ. Στο δικό μας χέρι είναι τις επόμενες μέρες αλλά και στη συνέχεια να κρατήσουμε αποφασιστική στάση και να σπάσουμε την αδιαλλαξία της. Tο συνδικάτο μας έχει ήδη αποστείλει με εξώδικη πρόσκληση το σχέδιο της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Καλούμε την διοίκηση να ορίσει τώρα συνάντηση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης της σύμβασης. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε την απεργία μας αλλά και μετά, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με άλλες μορφές πάλης. Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 09/01 στις 11:00 στο κατάστημα στο Σύνταγμα.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ  – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ EVALUE ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ.

ΥΓ: Προς το φασιστοειδές – υμνητή του χουντικού Ντετιρλή, ο οποίος σκότωνε φοιτητές στην εξέγερση του Πολυτεχνείου,  που μιλάει για δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία «υπερασπίζεται» και η εργοδοσία και δουλεύει για λογαριασμό της Deutsche Telecom, έχουμε να δηλώσουμε ότι πάντα τον ρόλο των μαντρόσκυλων παίζετε.

Θα σας ξεβράσει η Ιστορία.

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...