Εργατικό Κέντρο Λέσβου : Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο

Δημοσιεύτηκε στις

Δεν μας έφτανε η προσπάθεια της συγκυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ, για την ολική απαγόρευση των απεργιών, ήρθε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να βάλει την οριστική ταφόπλακα στην λειτουργία των σωματείων και όποιας μορφής αγώνα μπορεί να κάνει ο εργαζόμενος για να διεκδικήσει το δίκιο του.

 Δεν θα τους περάσει.

Ο διακαής πόθος των αφεντικών, της ΕΕ και του ΣΕΒ, για να έχουν τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους στο γύψο, να περνάνε ότι νόμους θέλουν που θα περιορίζουν τα δικαιώματά τους, να ρίχνουν τους μισθούς και τις συντάξεις αναλόγως τις ορέξεις τους, δεν θα τους περάσει.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει πείρα και οποιαδήποτε προσπάθεια να μπει φίμωτρο στην φωνή και στους αγώνες μας θα ματαιωθεί στην πράξη.

Δεν χρειάζεται ‘άδεια’ ο εργαζόμενος να αγωνιστεί για να μην πάρει η τράπεζα το σπίτι του, δεν χρειάζεται άδεια όταν με την κατρακύλα των μισθών δεν του φτάνει τα ταΐσει την οικογένειά του.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους του νησιού μας να υψώσουμε τοίχος αντίστασης σε οποιαδήποτε προσπάθεια καθυπόταξης των αγώνων μας. Με αγώνες, απεργίες, διαδηλώσεις υπήρξαν μία σειρά κατακτήσεις για την εργατική τάξη που σιγά σιγά στην περίοδο της κρίσης μας τις παίρνουν πίσω. Με αγώνες θα τις ξανά κερδίσουμε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Επιτροπή Ν.Ιωνίας ενάντια στους πλειστηριασμούς:Όλοι στην κινητοποίηση στην CEPAL 23 Ιουνίου στις 9.30πμ

Όλοι στην κινητοποίηση στην CEPAL (Λ. Συγγρού 348, Καλλιθέα) την Δευτέρα 23 Ιουνίου στις...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν τον αγώνα τους κόντρα και στις δικαστικές αποφάσεις

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής στέκεται αλληλέγγυα δίπλα στον...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους απεργούς ναυτεργάτες και τα δίκαια αιτήματά του

Τα Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, που απεργούν στα πλοία...