Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος : Οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στο γύψο

Δημοσιεύτηκε στις

Κανένας δεν θα καταφέρει να κλείσει στους εργαζόμενους το δρόμο του αγώνα. Το «δόγμα νόμος και τάξη» και η άθλια προπαγάνδα για την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού θα πέσουν στο κενό. Δεν θα τους περάσει να επιβάλλουν «σιγή νεκροταφείου», όπως δεν πέρασε και σε όσους το επιχείρησαν στο παρελθόν.

Η κυβέρνηση βαπτίζει ως «δημόσιο συμφέρον» και «κανονικότητα» τα συμφέροντα των λίγων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλεμπόρων. Αυτοί απαιτούν τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων για να επιβάλλεται χωρίς εμπόδια η αντιλαϊκή πολιτική που ταλαιπωρεί, έχει κάνει για τους εργαζόμενους, την πλειοψηφία του λαού το βίο αβίωτο. Τη συντριπτική πλειοψηφία και την προοπτική της ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος φοβούνται και όχι 20 ή 50 άτομα που αναμασάνε σε κάθε τους αναφορά.

Τα μέτρα καταστολής για την περιστολή των κινητοποιήσεων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στην αρχή της νέας χρονιάς όπως και όλα τα προηγούμενα, το «ιδιώνυμο» για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για το άσυλο, τον ποινικό κώδικα κ.α. στοχεύουν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες, τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας, των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή είναι η πραγματική τους στόχευση, το χτύπημα και η υπονόμευση κάθε αγωνιστικής διεκδίκησης είτε προβάλουν το βούρδουλα ως προτεραιότητα, την κρατική καταστολή είτε το καρότο, την ενσωμάτωση στις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Ενώ βέβαια με όλες τις κυβερνήσεις η εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία βασιλεύει στους τόπους δουλειάς.

Άχνα δεν βγάζουν οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Αναμενόμενο άλλωστε. Αν τυχόν δεν τους καλούσαν σε κάποιο στημένο κοινωνικό διάλογο θα κλαίγανε με μαύρο δάκρυ.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι πίσω από κάθε δικαίωμα και κατάκτηση βρίσκεται σκληρός, ταξικός αγώνας χωρίς να πάρουν την άδεια, σε σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους.

Με κριτήριο την ικανοποίηση των  σύγχρονων αναγκών μας και με τον αγώνα μας οι εργαζόμενοι μπορούμε να επιβάλλουμε λύσεις προς όφελός μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμη μάχη για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης ενάντια στην περαιτέρω διάλυση και ιδιωτικοποίηση της που προωθεί η κυβέρνηση ολοκληρώνοντας το διαχρονικό έγκλημα όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Μόνη απάντηση των εργαζομένων αποτελεί η κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την ένταση της καταστολής, της πάλης για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στις ευέλικτες μορφές εργασίας, της απολύσεις, των απληρωσιά, τους πλειστηριασμούς, για μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. Το δυνάμωμα της αντιιμπεριαλιστικής πάλης ενάντια στις βάσεις τους θανάτου, την εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα αμερικαΝΑΤΟϊκα σχέδια, την μετατροπής της σε ορμητήριο πολέμων.

Οι νόμοι τους θα μείνουν στα χαρτιά. Οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στο γύψο.

Η ΟΕΚΙΔΕ εύχεται στο όλους και σε όλες υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...