Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου : Αναγκαία η ενίσχυση της φύλαξης των δημόσιων μονάδων υγείας και η νομική κάλυψη υγειονομικών που δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Δημοσιεύτηκε στις

Καταδικάζουμε το πρόσφατο απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης συνοδού σε βάρος συναδέλφου τραυματιοφορέα στο Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου  Λευκάδας,  την Κυριακή 22 Δεκέμβρη, και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο συνάδελφο και στον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού φύλαξης.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Έρχεται να προστεθεί στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συχνές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου μας και στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων αλλά και οι πρόσφατες επιθέσεις σε ειδικευόμενη γιατρό της Α Παθολογικής και νοσηλεύτρια της Ορθοπεδικής κλινικής.

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην «διεφθαρμένων» ή ως δήθεν «υπευθύνων» ή «συνυπεύθυνων» για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, που βιώνουν καθημερινά ασθενείς και εργαζόμενοι.

Στόχος της εκστρατείας συκοφάντησης των υγειονομικών είναι να «δικαιολογηθεί» η συνέχιση της επίθεσης στα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας και κυρίως να συγκαλυφθεί ότι η αιτία της απαράδεκτης κατάσταση των δημόσιων μονάδων υγείας είναι η υλοποίηση από τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος, προς όφελος της επέκτασης της επιχειρηματικής δράσης.

Οι αυξανόμενες επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη,  πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη, καθώς και αποζημίωση, στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Θυμίζουμε ότι έχουμε επανειλημμένα θέσει το αίτημα της νομικής κάλυψης και στην προηγούμενη και στη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόκριση.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε, για άλλη μια φορά, ότι παρά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Σωματείου μας, παραμένει το σοβαρό πρόβλημα της ανεπαρκούς φύλαξης του Κέντρου Υγείας Μεγάρων αλλά και του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείο, ενώ ελλιπέστατος είναι ο φωτισμός του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το χώρο μεταξύ Κέντρου Εγκαυμάτων και παρκινγκ.

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

► να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους

► να ενισχυθεί η φύλαξη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Μεγάρων

► να αποκατασταθεί και να ενισχυθεί ο φωτισμός του νοσοκομείου και των χώρων του προαυλίου και του πάρκινγκ

Γνωρίζουμε ότι οριστική λύση στο πρόβλημα της φύλαξης, και αυτό διεκδικούμε, είναι η μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η πρόσληψη επιπλέον εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών, με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 13 Αυγούστου όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας

ΟΛΟΙ στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Τα...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...