Ομοσπονδία Τύπου Χάρτου : Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν σε γύψο

Δημοσιεύτηκε στις

Ανεξάρτητα απ’ τις δικαιολογίες και την προπαγάνδα, η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει πως ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων έρχεται για ψήφιση στη βουλή,  μετά από απαίτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων. Ότι αποτελεί τη συνέχεια του νόμου για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, για την παράδοση των μητρώων των σωματείων σε κυβέρνηση και εργοδοσία και βέβαια του νόμου της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ για την περιστολή του δικαιώματος στην απεργία.

Ξέρουν όλοι τους πολύ καλά πως  αργά ή γρήγορα η αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που υπηρετούν  θα οδηγήσει σε όξυνση την ταξική πάλη, στο ξεσηκωμό του εργαζόμενου λαού  να διεκδικήσει ότι του ανήκει και αυτό προσπαθούν να προλάβουν. Ο σχεδιασμός τους θέλει τους εργαζόμενους στο περιθώριο, άφωνους και τους αγώνες τους στο γύψο. Γι’ αυτό καταφεύγουν στην καταστολή, στον κοινωνικό αυτοματισμό, μιλούν για τις πορείες και τις διαδηλώσεις που τάχα παραλύουν την αγορά για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες για την φτωχοποίηση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών.  Κάνουν πως δεν βλέπουν τα λουκέτα στα μικρομάγαζα, σε κάθε δρόμο και σε κάθε συνοικία στην Αθήνα, σε όλη τη χώρα και εκεί  που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις.

       Αλήθεια, ποιος φταίει που ένας στους πέντε εργαζόμενους στη χώρα μας καλείται να ζήσει με λιγότερα από 500 ευρώ μεικτά το μήνα και ένας στους τρεις με λιγότερα από 700 ευρώ ενώ απ’ την άλλη τα κέρδη των 500 πιο κερδοφόρων επιχειρήσεων αυξήθηκαν το 2018 κατά  12,4% ή 12 δις ευρώ. Ότι στη μεταμνημονιακή “ανάπτυξη για όλους” της ΝΔ ή της “δίκαιης ανάπτυξης” του ΣΥΡΙΖΑ, η εξίσωση είναι αμείλικτη, με αμύθητα  κέρδη για το κεφάλαιο και  εξουθενωτική δουλειά και χαμοζωή για τους εργαζόμενους.

Και βέβαια δεν μας προξενεί κατάπληξη η στάση  αφωνίας της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ αφού αυτό απαιτεί  ο ρόλος τους ως το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα.

Θα το πούμε ακόμα μια φορά για να το καταλάβουν: Δεν θα ζητήσουμε άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώσουμε για το δίκιο μας!  Όσους νόμους και να φέρουν δεν θα καταφέρουν  να σταματήσουν τους αγώνες για τη ζωή και το μέλλον  της εργατικής τάξης! Θα μας βρίσκουν απέναντι!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ: 13 Αυγούστου όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Ναυτιλίας

ΟΛΟΙ στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Τα...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Αν. Αττικής ” Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ”: Κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πυρόπληκτους της Αν. Αττικής

Συνάδελφοι Για μια ακόμα φορά και αυτό το καλοκαίρι, οι νέες πυρκαγιές, έρχονται να επιβεβαιώσουν...

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά: 13 Αυγούστου Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ναυτιλίας στις 11πμ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληκικού Κέντρου Πειραιά καταγγέλλει την παρουσία των δύο πλοίων «Overseas Santorini»,...