Δελτίο Τύπου του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την κινητοποίηση εναντίον του προϋπολογισμού – “καρμανιόλα”

Δημοσιεύτηκε στις

Την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενάντια στο νέο προϋπολογισμό-«καρμανιόλα». Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας απ’ όπου ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μοιράζοντας παράλληλα την ανακοίνωση του Συνδέσμου για τον νέο προϋπολογισμό. “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων” ανέγραφε το πανό των συγκεντρωμένων.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Ανουντσιάτα, όπου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρόεδρο του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σπύρο Κανταρέλη. Από την ομιλία αναδείχθηκε ότι ο προϋπολογισμός 2020, ο πρώτος της περιόδου της «ανάπτυξης», προβλέπει νέα βάρη για τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη υφίσταται ο λαός μας ενώ την ίδια ώρα, νέα πακέτα-δώρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη δίνονται στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Υπογραμμίστηκε ότι είτε στην περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης είτε σήμερα, στην περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ, οι εργαζόμενο και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα καλούνται συνεχώς να κάνουν θυσίες, για να αυξάνεται η κερδοφορία μιας χούφτας παράσιτων, των μεγαλοεργοδοτών, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και βελτίωση της ζωής του λαού ΔΕΝ πάνε μαζί! Παράλληλα, καταγγέλθηκε η κρατική καταστολή και τρομοκρατία, καθώς και η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς τονίζοντας ότι το τρίπτυχο μέτρα σε βάρος του λαού, κρατική τρομοκρατία-δόγμα “νόμος και τάξη”, εμπλοκή στους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων αποτελούν επιδιώξεις της αστικής τάξης-των μεγαλοεπιχειρηματιών της χώρας μας για να αυξήσουν την κερδοφορία  τους, για να ενισχύσουν την “ανάπτυξή” τους. Γι’ αυτό εξάλλου υπάρχει συνέχεια στο τρίπτυχο αυτό ανεξαρτήτως κυβέρνησης (βλέπε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χθες και ΝΔ σήμερα).

Ακολούθησε κάλεσμα στους εργαζόμενους να ενισχύσουν τα σωματεία τους, να τα κάνουν πιο μαζικά, να παλέψουν με ταξικό προσανατολισμό βάζοντας μπροστά τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Τέλος, καταγγέλθηκε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για τις πιέσεις και τις απειλές σε βάρος των εργαζόμενων στην καθαριότητα του ΓΝΚ ενώ εκφράστηκε και η αλληλεγγύη των συγκεντρωμένων στους απολυμένους της τράπεζας Πειραιώς.

Η κινητοποίηση έκλεισε με κάλεσμα στην παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο με την ΟΓΕ την Κυριακή 22/12 στις 11 π.μ. την αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚΚ.

 

Περισσότερα

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Επανήλθε ανανεωμένο το site του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στη ίδια διεύθυνση...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης: Κάλεσμα στη σύσκεψη στις 12 Νοέμβρη στον κινηματογράφο STUDIO

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ...

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης “Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

ΝΤΡΟΠΗ!  Σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ, για την κινητοποίηση στο λιμάνι ενάντια...