Επίσκεψη στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στο Σχιστό και το Σκαραμαγκά

Δημοσιεύτηκε στις

Τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στο Σχιστό  και στο Σκαραμαγκά επισκέφτηκαν σήμερα αντιπροσωπείες συνδικάτων και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μεταναστών το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα της Αθήνας και του Πειραιά πήραν την πρωτοβουλία και επισκέφτηκαν το χώρο όπου ζουν και στεγάζονται πάνω από 2.500 μετανάστες κυρίως γυναίκες και παιδιά. Στην επίσκεψη πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον υπεύθυνο Διοικητή και υπήρξε ενημέρωση για την κατάσταση και τα προβλήματα τόσο των εργαζόμενων όσο και των  προσφύγων και μεταναστών που ζουν εκεί.

Η αλληλεγγύη  των συνδικάτων εκφράστηκε με την παράδοση τροφίμων  ρουχισμού και σχολικού υλικού.

Με απερίγραπτη χαρά τα μικρά προσφυγόπουλα πήραν στα χέρια τους τα σακίδια που περιείχαν παιχνίδια, γραφική ύλη και γλυκά.

Το ΠΑΜΕ συνεχίζει σταθερά τον αγώνα και τις προσπάθειες  να δυναμώσει το μέτωπο ελλήνων προσφύγων και μεταναστών για αντιπαράθεση με τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα της εργατικής τάξης. Τον αγώνα κατά της πολιτικής της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που ξεριζώνει τους λαούς και ληστεύει τον πλούτο τους. Της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης και της χθεσινής, που συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και έχει γεμίσει τη χώρα με αμερικάνικες βάσεις παντού .

Η σημερινή ανάσα χαράς στα μικρά προσφυγόπουλα μας  δημιουργεί την ανάγκη να συνεχίσουμε την έκφραση αλληλεγγύης με περισσότερες μορφές έμπρακτης αλληλεγγύης.

 ΦΩΤΟ
https://flic.kr/s/aHsmK6Kuib

ΒΙΝΤΕΟ
https://youtu.be/2Qi4oNjLdL4

Περισσότερα

Μεγάλη Σύσκεψη Συνδικάτων της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μεγάλη σύσκεψη πραγματοποίησαν χθες Συνδικάτα της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης και την...

Ανακοίνωση – Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων 9-10 Νοέμβρη στο Christmas Theater, Γαλάτσι

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 9 – 10 ΝΟΕΜΒΡΗ, CHRISTMAS...
00:01:43

Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους – Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

BINTEO Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! Καμία στήριξη στο...