Συνέντευξη Τύπου της Γραμματείας ΠΑΜΕ Μεσσηνίας για την συγκρότηση σε σώμα της νέας Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Δημοσιεύτηκε στις

    Οι δυνάμεις ΔΑΚΕ (ΝΔ), ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ- ΛΑΕ), δεν δέχτηκαν την πρόταση πού καταθέσαμε για αναλογικό προεδρείο και έτσι από κοινού αποφάσισαν να απομονώσουν από το προεδρείο  την δεύτερη δύναμη, την ΔΑΣ  πού εκπροσωπεί το 25% του εκλογικού σώματος και πού ήταν η μόνη δύναμη πού είχε άνοδο στις πρόσφατες εκλογές. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά, το ίδιο είχαν κάνει και στην προηγούμενη συγκρότηση σε σώμα.

   Στην διοίκηση πλέον έχουν σχηματιστεί 2 μπλόκ, 2 λογικές, 2 γραμμές. Από την μια μεριά  το μπλοκ του νέου προεδρείου, πού υπερασπίζεται την Κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της  εργοδοσίας και το τσεκούρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και  από την άλλη το μπλοκ της ταξικής πάλης, στην λογική της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος, για την διεκδίκηση των σύγχρονών αναγκών των εργαζομένων, για αυξήσεις σε μισθούς, για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και για σύγχρονους όρους δουλειάς και όχι σκλαβιάς.

   Δεν μας προξενεί εντύπωση ότι, επαναλαμβάνεται ξανά αυτή η συνδιοίκηση στο ΕΚ. Σε κάθε συνεδρίαση της Διοίκησης, οι τοποθετήσεις τους έχουν σαν στόχο την επίθεση,  στον κοινό τους εχθρό, στο ΠΑΜΕ και σε ότι υγιές υπάρχει στο ταξικό κίνημα. Άλλωστε μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν μαζί 3 μνημόνια, τα υλοποιούν και είναι λογικό οι συνδικαλιστικές δυνάμεις τους να έχουν κοινό έδαφος συνεννόησης.  Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να βγάλει συμπέρασμα, να κόψει δεσμούς από τις δυνάμεις της υποταγής και να βάλει μπροστά τις δικές του ανάγκες.

   Μπροστά μας έχουμε την νέα επίθεση, πού συνεχίζεται σε βάρος της εργατικής τάξης και λαϊκών στρωμάτων, με τον προϋπολογισμό του 2020, με την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και την κατάργηση των όποιων κατακτήσεων έχουν απομείνει. Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και αντεπίθεση για την επιστροφή των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων Γι αυτό δεν περισσεύει κανένας σε αυτό τον αγώνα, που πρέπει να είναι ενιαίος, μαζικός, ταξικός! Κάθε εργαζόμενος, κάθε σωματείο, κάθε τίμιος συνδικαλιστής πρέπει να πάρει τη θέση του σε αυτό το μετερίζι!

   Να παλέψουμε:

    Για  δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους ντόπιους και μετανάστες και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, στη βάση των σύγχρονων αναγκών. Για ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

   Για να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας – Πρόνοιας και του Φαρμάκου.

     Για αυστηρό πλαίσιο υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς με τη συμμετοχή και τον έλεγχο των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Για την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

     Για την προστασία της μητρότητας, τη φροντίδα και αγωγή της βρεφικής – παιδικής ηλικίας, των ΑμΕΑ και των οικογένειών τους, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.

     Για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με χρηματοδότηση 100% από το κράτος.

Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, όσων αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή την κατώτατη σύνταξη, καθώς και όλων όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

     Για την αποκατάσταση των απωλειών μας. Να επιστραφούν όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει, τα κλεμμένα από τα αποθεματικά των ταμείων. Να πληρώσει η μεγαλοεργοδοσία και το κράτος.

    Λέμε όχι στους μισθούς και στις συντάξεις πτωχοκομείου. Κανένας κάτω από 751 ευρώ, καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ.

   Τις αμέσως επόμενες ημέρες κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να απεμπολήσει το δικαίωμα της είσπραξης του δώρου Χριστουγέννων. Να μην διστάσει και να καταγγείλει απληρωσιά και εκβιασμούς. Τα συνδικάτα πού συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, είναι σε ετοιμότητα μπροστά την πάλη και στην διεκδίκηση με όλες τους τις δυνάμεις.

   Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα τα σωματεία ώστε να απαντήσουμε με απεργιακή κινητοποίηση την ημέρα πού η κυβέρνηση θα φέρει στην βουλή για ψήφιση το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο    

Περισσότερα

Μεγάλη Σύσκεψη Συνδικάτων της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μεγάλη σύσκεψη πραγματοποίησαν χθες Συνδικάτα της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης και την...

Ανακοίνωση – Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων 9-10 Νοέμβρη στο Christmas Theater, Γαλάτσι

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 9 – 10 ΝΟΕΜΒΡΗ, CHRISTMAS...
00:01:43

Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους – Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

BINTEO Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! Καμία στήριξη στο...