Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας – Μακεδονίας Θράκης : 18 Δεκέμβρη 7μ.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας

Δημοσιεύτηκε στις

Συλλαλητήρια ενάντια στον προϋπολογισμό-«καρμανιόλα»

Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στην Θεσσαλονίκη στις 7μμστο Άγαλμα του Βενιζέλου και στις άλλες πόλεις.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί για ψήφιση στη βουλή τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020. Με αυτόν συμπληρώνει την επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ο προϋπολογισμός υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Αποδέχεται την ενισχυμένη εποπτεία, τα ενισχυμένα πρωτογενή πλεονάσματα, που προκύπτουν από την ανελέητη φορολόγηση των εργαζομένων, οδηγούν σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Και αυτός είναι κομμένος και ραμμένος για την ενίσχυση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων ενώ για τους εργαζόμενους προβλέπει νέα βάρη. Ειδικότερα ο προϋπολογισμός προβλέπει:

  • μείωση στις παροχές για τους ανέργους, μειώσεις κατά 173 εκατ. για τα επιδόματα των αναπήρων, μειώσεις και περικοπές 4 εκατ. ευρώ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όταν ήδη οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας είναι τραγικές, ενώ με επιπλέον 800 εκατ. ευρώ φορολογία επιβαρύνονται τα λαϊκά στρώματα, που σηκώνουν σχεδόν το 93% των φορολογικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Προβλέπει ακόμη μείωση στις συνταξιοδοτικές δαπάνες κατά 192 εκατ. ευρώ στο κονδύλι για κύριες και επικουρικές συντάξεις στο φόντο του “νέου Ασφαλιστικού” που προωθεί η κυβέρνηση και θα λειτουργεί με όρους ατομικής ευθύνης και ρίσκου.
  • στον αντίποδα, πρόσθετες “αναπτυξιακές” φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο περί τα 616 εκατ. ευρώ, εισφοροελάφρυνση που φτάνει τα 123 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 6 δισ. ευρώ από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια για τη στήριξη των επενδύσεών τους. Περαιτέρω προβλέπεται μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 28% σε 24%, μείωση του φόρου επί των μερισμάτων στους μετόχους των επιχειρήσεων στο 5% από 10%. Για τους τραπεζικούς ομίλους προωθούνται απαλλαγές στις εταιρείες που θα αγοράσουν τα “κόκκινα” δάνεια και όχι μόνο.

Οι λαϊκές ανάγκες συνθλίβονται για να διατίθενται δισεκατομμύρια στο κεφάλαιο, να χρηματοδοτούνται οι μονοπωλιακοί όμιλοι και επιπλέον για να δουλεύει η Νατοϊκή μηχανή με την Ελλάδα πάντα μέσα στο γκρουπ των χωρών – μελών που ανταποκρίνονται στις Νατοϊκές νόρμες του 2% του ΑΕΠ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Σήμερα δεν είναι “κανονικότητα” οι αντεργατικές ανατροπές, η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών ούτε η εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς, που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για το λαό μας και τους λαούς των γειτονικών χωρών. Από τις ίδιες τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται ότι ουσιαστική βελτίωση της ζωής των εργαζομένων μπορεί να υπάρξει μόνο δυναμώνοντας τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, με την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, κάτω από το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων».

Ο τόπος μας έχει μεγάλο πλούτο και μεγάλες δυνατότητες για να ζήσει ο λαός μας καλύτερα, σε συνθήκες ευημερίας. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμη τους, να τη δοκιμάσουν, να την οργανώσουν, να βάλουν μπροστά το δίκιο τους. Σήμερα δεν αποτελεί μονόδρομο η σύνθλιψη των δικαιωμάτων και ο συμβιβασμός με τα ελάχιστα. Τον πλούτο που παράγουμε εμείς τον καρπώνονται οι λίγοι, τα μονοπώλια.

Αυτός ο πλούτος είναι δικός μας και πρέπει να τον διεκδικήσουμε

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη

Για τη Θεσσαλονίκη στις 7μμστο Άγαλμα του Βενιζέλου

Για το Δ.Σ.

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής: Για την πυρκαγιά στην Β/Α Αττική

Η μεγάλη πυρκαγιά που εξελίσσεται από εχθές το μεσημέρι στην βορειοανατολική Αττική έχει προκαλέσει...

Σωματείο Εργαζομένων E FOOD Π. Αττικής: Να παρθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των διανομέων

Συνάδελφοι, οι συνθήκες που βιώνουμε από εχθές το απόγευμα και περισσότερο σήμερα, είναι τραγικές....

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας: Απαιτούμε την επαναπρόσληψη όλων των καθαριστριών

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ!!! Η Δημοτική Αρχή Πεύκης Λυκόβρυσης αφού αναγκάστηκε, κάτω από τις πιέσεις των εργαζομένων...