Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει την διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες)  που  αποφάσισε σε μια νύχτα να μετακινήσει μονομερώς, και με αυταρχικό   τρόπο εργαζομένους  από τις θέσεις  εργασίας τους,  και να τους αλλάξει τα ωράρια εργασίας τους με τη χρήση του διευθυντικού δικαιώματος.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων και της σημερινής της Ν.Δ., του υπουργείου μεταφορών, για τις συνεχείς αλλαγές θέσεων εργασίας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και τις απαράδεκτες ελλείψεις σε προσωπικό.

Στις αστικές συγκοινωνίες έχουν να γίνουν προσλήψεις προσωπικού περισσότερο από 10 χρόνια, με αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις των τραίνων που αυτό επιβαρύνει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Οι ελλείψεις αυτές έχουν ακόμα ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση των εργαζομένων  που φτάνει να δουλεύουν και 30 μέρες το μήνα για να βγει το συγκοινωνιακό έργο. 

Καλούμε τους εργαζομένους  στο ΜΕΤΡΟ  να παλέψουν για τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα τους, για την υλοποίηση της Σ.Σ.Ε, για άμεσες προλήψεις προσωπικού.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τους εργαζομένους στο ΜΕΤΡΟ και την αγωνιστική τους κινητοποίηση με τη στάση εργασίας που έχουν εξαγγείλει για αύριο 17 Δεκέμβρη και τους καλεί να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Περισσότερα

Μεγάλη Σύσκεψη Συνδικάτων της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μεγάλη σύσκεψη πραγματοποίησαν χθες Συνδικάτα της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης και την...

Ανακοίνωση – Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων 9-10 Νοέμβρη στο Christmas Theater, Γαλάτσι

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 9 – 10 ΝΟΕΜΒΡΗ, CHRISTMAS...
00:01:43

Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους – Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

BINTEO Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! Καμία στήριξη στο...