Εκτιμήσεις, αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Δημοσιεύτηκε στις

Συνεδρίασε την Παρασκευή  15 Δεκέμβρη   το Δ.Σ. του  Ε.Κ.Α.

Στη συνεδρίαση έγινε εκτίμηση  για τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος  ( Πολυτεχνείο, διεκδικήσεις εργαζομένων συμβασιούχων του Νοσοκομείου Αγρινίου, Δασεργατών, το συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση στις 30 Νοέμβρη ) . Το Δ.Σ. εκτίμησε  πως ήταν ουσιαστική η συμβολή του  για την επιτυχία  των κινητοποιήσεων.

Εκτίμησε πως το ζήτημα της  κοινωνικής ασφάλισης  είναι το κύριο στη δράση του το επόμενο διάστημα . Θα εντείνει την προσπάθεια ενημέρωσης  των εργαζομένων   για την προσπάθεια  της κυβέρνησης της Ν.Δ.  να κατεδαφίσει ότι έχει απομείνει από  τον κοινωνικό  χαρακτήρα της ασφάλισης . Στόχος της είναι  να απεμπλακεί η εργοδοσία  και το κράτος  από τις ευθύνες τους με κύρια κατεύθυνση  την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, αρχής γενομένης  από την επικουρική .  Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το νομοσχέδιο  και θα το φέρει στη Βουλή  για ψήφιση το επόμενο διάστημα .

Το Δ.Σ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση  και ετοιμότητα  για να δοθεί συνέχει στη δράση  του προηγούμενου διαστήματος .

Αποφάσισε ομόφωνα  απεργία  με ανοιχτή ημερομηνία   και πανελλαδικό συντονισμό  με άλλα Εργατικά Κέντρα  , Ομοσπονδίες και συνδικάτα. Με σύνθημα  μας κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση, δημόσια – καθολική – κοινωνική ασφάλιση  για όλους , συνεχίζουμε  τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  αποφάσισε επίσης  το Συνέδριο του Ε.Κ.Α. να γίνει  την Κυριακή 

26 Ιανουαρίου 2020 .

Το Δ.Σ. εύχεται  σ’ όλους τους εργαζόμενους  και τα λαϊκά στρώματα  της περιοχής  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  με υγεία . Ο καινούργιος χρόνος να είναι χρόνος αγωνιστικός, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα  να προωθήσουμε  τα δίκαια αιτήματά μας , συσπειρωμένοι  στα ταξικά σωματεία  και να συμβάλλουμε  γενικότερα στην κατεύθυνση για την ανασύνταξη του εργατικού , συνδικαλιστικού κινήματος.

ΤΟ Δ.Σ. 

 

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...