Ανακοίνωση της Γραμματείας Χρονίων Πασχόντων της ΣΕΑΑΝ για τις εκλογές στον Σύλλογο Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας

Δημοσιεύτηκε στις

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου εκλογές στον Σύλλογο Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, Σ.Κ.Π. Αττικής πλησίον μετρό Ελληνικού στο ίδρυμα χρονίως πασχόντων.

Πάσχοντες  και πάσχουσες από Σ.Κ.Π.

Καταδικάζουμε με την ψήφο μας την Κυριακή την πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ. που θέλει το σύλλογο αντί να είναι δύναμη συλλογικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας σε χώρο δημοσίων σχέσεων ημερίδων και συνεδρίων σε πολυτελή ξενοδοχεία, με σκοπό την προβολή των διαφόρων πολυεθνικών του φαρμάκου.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Θα μας καλέσουν το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, να μείνουμε ήσυχοι, ότι υπάρχουν αυτοί πριν από μας για μας και χωρίς εμάς, φροντίζουν για τα προβλήματα μας.

Έχουν συναντήσεις με τα Υπουργεία, προβάλλουν τα αιτήματα μας και όλα καλά.

Όμως τα πράγματα για τη συντριπτική πλειοψηφία από μας πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Γιατί πρώτα απ’ όλα χειροτερεύει το σύστημα υγείας, γιατί προχωράει η εμπορευματοποίηση της υγείας, του φαρμάκου, η αποσάθρωση των δημόσιων υπηρεσιών. Είναι προβλήματα που βασανίζουν, μαζί με τα προβλήματα της ασθένειας, εμάς που ζούμε από τη σύνταξη μας –όσοι παίρνουν-, το μισθό μας, -όσοι έχουμε δουλειά -, τα επιδόματα, -όσοι ακόμη παίρνουν-.

Πολύ περισσότερο, όσοι χωρίς σύνταξη, επίδομα, μισθό  έχουμε μείνει να μας ζει η οικογένεια μας.

Σ’ αυτούς απευθύνεται η ΣΕΑΑΝ, αυτούς θέλει να επροσωπήσει.

Τι έκανε για όλους εμάς και γι αυτά τα προβλήματα το απερχόμενο ΔΣ; Πότε και πού συγκρούστηκε με τη κυβερνητική πολιτική; Πότε κινητοποιήθηκε γι αυτά τα προβλήματα; Μας νοιάζεται λέει, και δεν θέλει να μας βγάζει στο δρόμο. Κουραφέξαλα. Παραμύθια.

Οι καρέκλες τους να είναι καλά και ας καεί όλος ο κόσμος. Τα κονέ τους, οι δημόσιες σχέσεις.

Δεν πάει άλλο.

Για τα προβλήματα μας υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι. Υπάρχουμε εμείς οι πολλοί που βασανιζόμαστε, οι σκληρυντικοί, οι χρόνια πάσχοντες, οι άνθρωποι των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Υπάρχουν αυτοί που κερδίζουν από τα προβλήματα μας, που εμπορεύονται τις ανάγκες μας και τη δουλειά των πολλών.

Οι φαρμακοβιομήχανοι, οι επιχειρηματίες της Υγείας, οι μέτοχοι των μονοπωλιακών ομίλων.

Υπάρχουν και αυτοί που τους στηρίζουν, κόμματα, συνδικαλιστές του Συλλόγου μας, της Ομοσπονδίας μας, της ΕΣΑμεΑ, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Προειδοποιούμε, έρχονται χειρότερα.

Καμία εμπιστοσύνη στα παραμύθια της Κυβέρνησης, ότι με τις επενδύσεις και την ανάπτυξη θα προστατέψουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το πρόγραμμα και αυτής της Κυβέρνησης είναι συμφωνημένο μαζί με τη προηγούμενη, την ΕΕ και τους δανειστές. Είναι η παραπέρα περικοπή στους μισθούς, τις συντάξεις, τα επιδόματα, η μεγαλύτερη συμμετοχή στα φάρμακα, για να στηριχθεί η υπέρτατη αξία που στηρίζουν αυτοί και το σύστημα τους, ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ότι κόβουν από δω είναι κέρδος από κει.

Πρόγραμμα τους είναι τα μνημόνια και οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι. Είναι αυτό που ψήφισαν στο 3ο μνημόνιο με 222 ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, που προβλέπει πολύ συγκεκριμένα τη μείωση κατά 50% για τη Πρόνοια, τη παραπέρα μείωση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία, το πετσόκομμα των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας με εργαλείο τη λεγόμενη λειτουργικότητα. Δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει να υλοποιηθούν μέχρι 31 Δεκέμβρη 2019. Όλα αυτά όμως δεν αφορούν τους καρεκλοκένταυρους του ΔΣ του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας και τους καλά μπουκωμένους από επιχορηγήσεις της ΕΣΑμεΑ.

  ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ

Ο οργανωμένος αγώνας με ξεκάθαρη στόχευση ενάντια σε αυτούς που κερδίζουν από τις ανάγκες μας, τις αγωνίες και τα προβλήματα μας, τη δουλειά των πολλών. Κυβερνήσεις, μεγαλοεπιχειρηματίες, ΕΕ, και τα στηρίγματα τους. Αγώνας μ’ ένα κριτήριο, μια σημαία, τις σύγχρονες ανάγκες μας.

21ος αιώνας δεν μπορούμε να δεχθούμε να γυρνάμε στο μεσαίωνα. Δεν είναι πολυτέλεια οι κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας να μπουν στην υπηρεσία της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών των ανθρώπων, της ποιότητας ζωής των χρόνιων πασχόντων και των σκληρυντικών.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε συνάδελφοι μας σκληρυντικοί να απολύονται επειδή δεν είναι τόσο κερδοφόροι για τους εργοδότες και ο Σύλλογος να μην ασχολείται.

Ενώ την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι εκείνοι οι συνάδελφοι/σες οι οποίοι δέχονται να δουλεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς για την ίδια τους την υγεία ακόμα και για τη ζωή τους με το φόβο μη μείνουν χωρίς δουλειά φτάνοντας πολλές φορές στο σημείο να κρύβουν το πρόβλημα τους. Γιατί δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, να υποχρεώνονται δηλαδή οι εργοδότες να εξασφαλίζονται οι  εργαζόμενοι όταν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, να δουλεύουν με όρους, συνθήκες και ωράρια που να μην επιβαρύνουν παραπέρα το πρόβλημα τους.

Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες και σκληρυντικοί να κάνουν πλημμελώς τις θεραπείες τους ή να τις σταματάνε επειδή δεν έχουν να πληρώσουν στα απογευματινά ιατρεία, τις εξετάσεις και τις συμμετοχές στα φάρμακα. Ενώ πολλοί από μας να μη μπορούν να πάρουν ούτε αυτά τα χαμηλά επιδόματα ή τις αναπηρικές συντάξεις και να βρίσκονται με μηδενικό εισόδημα να εξαρτώνται από τις οικογένειες τους για να εξασφαλιστούν οι δείκτες τους, τα ματωμένα πλεονάσματα και ανάλογα κονδύλια για τις ανάγκες των επιχειρηματιών αλλά και για τα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Παλεύουμε για:

  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Όλοι οι πάσχοντες από ΣΚΠ να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με μηδενική συμμετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες και βοηθήματα (για την βασική νόσο, τα συνοδά νοσήματα και τις παρενέργειες) ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι, Έλληνες ή μετανάστες.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς, με πλήρη ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Στους ασθενείς με ΣΚΠ που μπορούν να εργάζονται να λαμβάνεται υπ’ όψη η γενική κατάστασή τους και να διασφαλίζονται οι ειδικές συνθήκες εργασίας, όπως να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες την ημέρα, διπλάσια κανονική άδεια το χρόνο και μειωμένα χρόνια για την συνταξιοδότησή τους.
  • Να εξασφαλιστεί η καταβολή επιδόματος αναπηρίας στους ασθενείς με ΣΚΠ.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Κατώτερο ποσοστό αναπηρίας 67% σε όλους τους ασθενείς με ΣΚΠ!

Στηρίζουμε – ψηφίζουμε τους:

  • για το Δ.Σ. του Συλλόγου Μπόμπου Κωνσταντίνα, Σκλεπούνη Άννα, Σαριδάκη Σοφία.
  • για την ομοσπονδία Μπόμπου Κωνσταντίνα, Σκλεπούνη Άννα, Σαριδάκη Σοφία και Δέδε Ελένη.

 

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές προτάσεις της ΣΕΑΑΝ.

Δίνουμε τη μάχη να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στο Σύλλογο

για να δυναμώσει ο αγώνας για τη ζωή, για τα δικαιώματα μας.

 

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...