Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης: Συλλαλητήρια 30 Νοέμβρη ενάντια στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Δημοσιεύτηκε στις

“Το νέο Ασφαλιστικό” της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι και τόσο νέο. Αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής νομοθεσίας που απορρέει από τις αποφάσεις της ΕΕ, εδώ και κοντά τρείς δεκαετίες, και υλοποιείται διαδοχικά από τις κυβερνήσεις, με πιο πρόσφατο τον εμβληματικό νόμο-λαιμητόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στρατηγικός στόχος που υπηρετούν όλες οι αντιασφαλιστικές ανατροπές είναι η απαλλαγή των εργοδοτών  και του κράτους τους από το βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και η μετατροπή της σε  ατομική υπόθεση. Προωθούν με όλους τους τρόπους την ιδιωτική ασφάλιση που αποτελεί μεγάλο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Προφανώς και δεν πρόκειται για “Ασφάλιση”, αφού χάνεται ο κοινωνικός, αναδιανεμητικός χαρακτήρας και η αλληλεγγύη των γενεών.

Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός «κρατικού επενδυτικού φορέα» που μέσω πακέτων διαχείρισης ασφαλιστικών προγραμμάτων χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ρίσκου οι ασφαλισμένοι θα επιλέγουν ένα από τα 3 παραπάνω προγράμματα και οι εισφορές τους θα πηγαίνουν στο μεν χαμηλού ρίσκου στην δημόσια ασφάλιση, του μεσαίου και υψηλού ρίσκου θα αποδίδονται συνολικά σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα έχουν επιλεγεί από τους ενδιαφερόμενους.

Και μπορεί το “ξήλωμα” να ξεκινά από τις επικουρικές συντάξεις, ωστόσο στόχος είναι η επέκταση της ιδιωτικοποίησης στο σύνολο της Δημόσιας Ασφάλισης. Στο επίκεντρο βρίσκεται το χτύπημα του ίδιου του πυρήνα της Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη μετατροπή της Ασφάλισης σε αυστηρά ατομική υπόθεση.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Να μην τσιμπήσουμε στη βρώμικη προπαγάνδα όσων θέλουν να μας πείσουν ότι είναι «τελειωμένη υπόθεση», ότι οι νέοι εργαζόμενοι και οι επόμενες γενιές δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη, όσων θέλουν να μας σπρώξουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές.

Έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε για δημόσια υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, για επαναφορά όλων των απωλειών που υπέστησαν οι συντάξεις (μνημονιακές μειώσεις, επανυπολογισμός, 13η και 14η σύνταξη κλπ), να παλέψουμε ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να βάζουν στον κουμπαρά τους τα δισεκατομμύρια ευρώ των ασφαλιστικών μας εισφορών.Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε τους αγώνες των προηγούμενων γενιών. Δεν ξεχνάμε ότι η Κοινωνική Ασφάλιση κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους με σκληρούς αγώνες.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει να περάσει. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας, για Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με παροχές, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων και συνταξιούχων κόντρα στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

στις 11:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

 

 Για το Δ.Σ.

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...