Επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας ως απάντηση σε εργοδότη συνδικαλιστή

Δημοσιεύτηκε στις

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

προς όλους τους συμβασιούχους συναδέλφους  στις Δασικές υπηρεσίες

Με αφορμή τις παραληρηματικές ανακοινώσεις γνωστού εργατοπατέρα – εργοδότη, διορισμένου, αστέρα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ο οποίος   υποδύεται  τον εκπρόσωπο εργαζομένων,  το Δ.Σ. της ΟΣΕΑΔΕ  επισημαίνει τα εξής :

  1. Δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν το ύφος και το ήθος  των εργοδοτικών «συνδικαλιστών», που παρεμπιπτόντως βιοπορίζονται μέσω εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων – δουλεμπόριο – όπως ονομαζόταν πριν ανθίσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2. Ο εργοδοτικός «συνδικαλισμός» τον οποίο εκφράζει ο συγκεκριμένος,  έχει τεράστιες ευθύνες, τόσο για την νομιμοποίηση των ευέλικτων / προσωρινών σχέσεων εργασίας, όσο και για την υπονόμευση της πάλης  των εργαζομένων.
  3. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και πριν τα μνημόνια, τέτοιοι «συνδικαλιστές» και κάλπικες πλειοψηφίες στις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις , υπέταξαν τα συμφέροντα των εργαζομένων  στην κερδοφορία των εργοδοτών, καλλιέργησαν την ηττοπάθεια  και τον συντεχνιασμό/ διάσπαση των εργαζομένων, προώθησαν  την λογική των «εφικτών» αιτημάτων, πάντοτε απέναντι στις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα. Υπέγραψαν άθλιες συλλογικές συμβάσεις, υπονόμευσαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, εξωράισαν το αντιλαϊκό περιεχόμενο  των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδήγησαν στην απομαζικοποίηση των συνδικάτων και τελικά, όπως βλέπουμε και στην ηγεσία της ΓΣΕΕ ( στην οποία ανήκει ο συγκεκριμένος), οδήγησαν στον εκφυλισμό των πλαστών πλειοψηφιών και των σωματείων – σφραγίδα χωρίς δράση και διαδικασίες. Σήμερα στήνουν διασπαστικά σωματεία σφραγίδες, με καταστατικά που οι διεκδικητικοί αγώνες και μορφές πάλης όπως η απεργία ούτε καν αναγράφονται, πόσο μάλλον να οργανωθούν… Περιορίζουν την  δράση των σωματείων – σφραγίδα σε ανακοινώσεις στο διαδίκτυο και την παραγωγή αντιπροσώπων για την κατάληψη καρεκλών ( στο σβέρκο των εργαζομένων) 
  4. Έρχεται ο συγκεκριμένος εργατοπατέρας και επιτίθεται με λύσσα στην ΟΣΕΑΔΕ, γιατί προφανώς του χαλάει τα σχέδια υπονόμευσης των αγωνιστικών διαθέσεων των συμβασιούχων συναδέλφων. Επιτίθεται στην ΟΣΕΑΔΕ κατηγορώντας για την μη εγγραφή συμβασιούχων, όταν η ΟΣΕΑΔΕ είναι από τις ελάχιστες ομοσπονδίες του δημοσίου που τροποποίησε το καταστατικό της ώστε να μπορεί να εντάσσει σωματεία που έχουν μέλη και συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, ενάντια στην μέχρι τώρα γραμμή της πλειοψηφίας των ομοϊδεατών του στην ΑΔΕΔΥ και άλλες ομοσπονδίες ( πχ ΠΟΕ ΟΤΑ), που αρνούνται πεισματικά να εντάξουν συμβασιούχους συναδέλφους.
  5. Με ύφος και σοβαρότητα …Γκρούεζα ισχυρίζεται ότι «έλυσε» ζητήματα, όπως οι λανθασμένοι κωδικοί των ενσήμων των δασεργατών και της πρώτης παράτασης των συμβάσεων, όταν όσοι αγωνίστηκαν για τα συγκεκριμένα, έχοντας στο πλάι τους την ΟΣΕΑΔΕ, γνωρίζουν την αλήθεια. ( Παρεμπιπτόντως αφού όπως ισχυρίζεται έχει εντάξει στο … ( πανελλαδικό) σωματείο  του, πάνω από  100 συμβασιούχους συναδέλφους των Αποκεντρωμένων, το γινόμενο 1.100 επί 10 ευρώ  εγγραφή, είναι αρκετό για την …επίλυση και άλλων προβλημάτων;)
  6. Υπονομεύει τον αγώνα για μόνιμη σταθερή δουλειά, όταν διατυπώνει αιτήματα για μοριοδότηση των συναδέλφων,  προκειμένου δήθεν να δημιουργηθεί ειδικό σώμα δασοπυρόσβεσης !Η «πρόταση» αυτή  προωθεί την αποδοχή των απολύσεων και την συμμετοχή σε διαδικασία επιλογής για  νέο «κοινωφελές»  όπου η κυβέρνηση θέτει βασικό κριτήριο την ανεργία πράγμα που σημαίνει την απόλυση της μεγάλης πλειοψηφίας όσων εργάζονται σήμερα.
  7. Παραμυθιάζει τους συναδέλφους για την δημιουργία ειδικού σώματος ( «φρέσκια» ιδέα που μηρυκάζουν ομοϊδεάτες του από το …1993) σαν να μην γνωρίζει  ότι σκόπιμα όλες οι κυβερνήσεις ( που έχει πιστά  υπηρετήσει ως κυβερνητικός  «συνδικαλιστής») έχουν διαλύσει κάθε μηχανισμό / υπηρεσία  δασοπυρόσβεσης  προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος για μικρό «επιτελικό» κράτος από την μια,  και η  «αξιοποίηση» του δασικού πλούτου με  …κυκλοφορία κερδών και χρήματος στις προμήθειες πυροσβεστικών μέσων ( κυρίως ενοικιάσεις εναέριων μέσων) από την άλλη….
  8. Σκόπιμα διαχωρίζει τους συναδέλφους της πυροπροστασίας από τους υπόλοιπους συμβασιούχους, πιστός στην τακτική του «διαίρει και βασίλευε», δηλαδή του «ευαγγελίου» κάθε εργοδοτικού «συνδικαλιστή»…
  9. Επιχειρεί να παρουσιάσει την ΟΣΕΑΔΕ περίπου σαν παράρτημα του ΠΑΜΕ όταν η σχετική απόφαση  στο Δ.Σ. για την στήριξη των συμβασιούχων συναδέλφων πάρθηκε ομόφωνα και Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις) έχει εκπροσωπείται με οχτώ (8) στα δεκαεπτά (17) μέλη του Δ.Σ. Βέβαια  δεν είναι κρυφό ότι ο κάθε εργατοπατέρας που σέβεται την αποστολή του ως πέμπτη φάλαγγα της εργοδοσίας, μισεί θανάσιμα τρία  πράγματα : την αλήθεια, τους αγώνες  και κυρίως τις ταξικές δυνάμεις.
  • Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι ύβρεις και οι άθλιες συκοφαντίες που εξαπολύει ενάντια σε αγωνιστές συναδέλφους από άλλους χώρους, ανασύρονται από τον βόθρο της προπαγάνδας του ναζιστικού χώρου με τον οποίο άλλωστε, συναγωνίζεται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας.
  • Η καλύτερη απάντηση στα τρωκτικά του εργοδοτικού «συνδικαλισμού» είναι η συσπείρωση στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Εργαζομένων στα «κοινωφελή» προγράμματα μαζί με την ΟΣΕΑΔΕ και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους των μονίμων συναδέλφων, ώστε όλοι μαζί, ενωμένοι, να αγωνιστούμε για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

 

 ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.

 

 

 

Περισσότερα

Σύλλογος Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και Υπαλλ. Επιθεώρησης Εργασίας: Ανακοίνωση για τα περιστατικά βίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Μετά τα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας, σωματικών και λεκτικών επιθέσεων, καθώς και την ενορχήστρωση...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Όχι στις “Λευκές Νύχτες” που μαυρίζουν τη ζωή μας. 

"Λευκή νύχτα" δούρειος ίππος της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων...

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου: Κάλεσμα σε κινητοποίηση 10 Αυγούστου στις 11πμ στο Δημαρχείο

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ                                                                                                     Ζάκυνθος 08/08/24 Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου θα συμμετάσχει στην...