Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση από την εταιρεία ESA Security Solutions του Νίκου Γκισγκίνη

Δημοσιεύτηκε στις

Από το πρακτικό της 7ης Τακτικής δημόσιας Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αργοστολίου της 30ης Οκτωβρίου 2019.

Αριθμός Απόφασης: 60/2019

Περίληψη

Ψήφισμα σχετικά με την απόλυση του κ. Νίκου Γ κισγκίνη

Στο Αργοστόλι, σήμερα 30 Οκτωβρίου του έτους 2019 ημέρα Τετάρτη & ώρα 17:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αργοστολίου, συνήλθε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» (αίθουσα Αντίορου Ευαγγελάτου) ύστερα από την με αριθμ. πρωτ:3875/25-10-2019 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου που έρει εκλεγεί με τις διατάξεις του άρθρου 64 Ν3852/2010 , όπως το άρθρο αυτό αντικαταστάθηκε με την παρ 5 άρθρου 74 του Ν. 4555/2018και η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87), όπως αντικαταστάθηκε από το αριθμ. 74 του Ν. 4555/2018

Διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία αφού σε σύνολο είκοσι επτά (27) μελών, ευρέθησαν παρόντα είκοσι τέσσερεις (23) και ονομαστικά:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ: (23)                                      ΑΠΟΝΤΕΣ: (4)

1. ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΣ  
2. ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ ΑΠΟΥΣΑ
3. ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  
4. ΜΙΝΕΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  
5. ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΙΑ  
6. ΜΟΣΧΟΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  
7. ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ  
8. ΣΠΑΘΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  
9. ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
10. ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  
11. ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΗΣ  
12. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ  
13. ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  
14. ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΩΝ
15. ΜΑΤΙΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ  
16. ΜΕΝΑΓΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΩΝ
17. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  
18. ΠΑΡΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  
19. ΠΟΛΛΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  
20. ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ  
21. ΠΕΦΑΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ  
22. ΦΟΡΤΕΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΈΝΟΣ) ΑΠΩΝ
23. ΚΕΚΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΝΙΚ.  
24. ΠΑΝΤΕΛΕΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  
25. ΤΡΩΪΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ  
26. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ  
27. ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Βαλλιανάτος Ανδρόνικος Νικόλας δίνει τον λόγο στον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Κουρούκλη Ιωάννη ο οποίος εισηγείται (εκτός ημερήσιας διάταξης) στο Σώμα την έκδοση ψηφίσματος κατά της απόλυσης του κ. Νίκου Γκισγκίνη.

Ακολουθεί διαλογική συζήτηση, ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Συμβούλων όπως αναλυτικά περιγράφονται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Ολοκληρώνονται οι τοποθετήσεις και Ακολουθεί ψηφοφορία:

Το Συμβούλιο μετά τα παραπάνω:

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργοστολίου καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση από την εταιρεία ESA Security Solutions του Νίκου Γκισγκίνη, μέλους του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου Ιονίων Νήσων με την Λαϊκή Συσπείρωση και πρώην δημοτικού συμβούλου του Δήμου Κεφαλονιάς με την Λαϊκή Συσπείρωση από το 2011 μέχρι το 2019. Η εν λόγω εταιρεία, που διαχειρίζεται, για λογαριασμό της FRAPORT την ασφάλεια του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, απολύει τον Ν. Γκισγκίνη για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση.

Η απόλυση αυτή είναι καθαρά άδικη και εκδικητική καθώς πρόκειται για το μόνο εργαζόμενο που απολύεται και ενώ υπήρχε δέσμευση από πέρυσι ότι το σύνολο των εργαζομένων θα σταματούσε να δουλεύει με δίμηνες και δεκάμηνες συμβάσεις και θα μετατρεπόταν σε αορίστου χρόνου. Το δημοτικό συμβούλιο ζητάει εδώ και τώρα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εργοδοσία θέλει να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να επιβάλλει το δόγμα «τάξις και ασφάλεια», να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Έτσι επιτίθεται σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της, σε

όποιον απεργεί, προετοιμάζοντας και προλειαίνοντας το έδαφος και για άλλες απολύσεις..

Το δημοτικό σuμβούλιο tou δήμου Αργοστολίοu εκφράζει σε όλους τους τόνους την αντίθεση του με την απόλυση του Ν. Γκισγκίνη και την συμπαράσταση του προς αυτόν.

Ζητάει να παρθεί πίσω η απόλυση του Νίκου Γκισγκίνη και να μην προβεί η ανωτέρω εταιρεία στην απόλυση κανενός άλλου εργαζομένου.

Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 60/2019

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένας νεκρός ναυτεργάτης σε πλοίο της Ακτοπλοϊας

Άλλος ένας ναυτεργάτης, που πήγε για το μεροκάματο, δεν γύρισε στο σπίτι του.  Άλλο...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον εμπαιγμό των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ

Εν τω μεταξύ: Ο διαγωνισμός απέτυχε, ζήτω ο ...επόμενος διαγωνισμός.....! Η σημερινή συνέλευση γίνεται στο φόντο...

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: 10 Αυγούστου στις 11πμ έξω από το Δημαρχείο δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ  Το...