Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία : Συμβολική κατάληψη των γραφείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.

Δημοσιεύτηκε στις

Προχωρήσαμε σήμερα το πρωί σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου.

Καταγγέλλουμε το όργιο νοθείας το οποίο στήνεται τις τελευταίες μέρες από τις πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ-  ΔΑΚΕ στην Π.Ο.Ε.Μ.  ενόψει του 30ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Οι παρατάξεις αυτές του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έχοντας μετατρέψει την Π.Ο.Ε.Μ.  σε παραμάγαζο του ΣΕΒ  εδώ και πολλά χρόνια ,  επιχειρούν μέσω της εκτεταμένης νοθείας να διαιωνίσουν την κατάσταση αυτή. Έχοντας πάρει μαθήματα επιπέδου μεταπτυχιακού από την συνδικαλιστική μαφία στη Γ.Σ.Ε.Ε.  επιχειρούν να ανατρέψουν τους πραγματικούς συσχετισμούς μέσω της εκτεταμένης νοθείας…

Οι παρατάξεις αυτές είναι που καταψήφισαν κάθε πρόταση τωνταξικών δυνάμεων της Δ.Α.Σ.  που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. για αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως ενάντια στο νομό Κατρούγκαλου, ενάντια στον απεργοκτόνο  νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –  ΑΝΕΛ. Είναι αυτοί που ακόμα και όταν υπό την πίεση την δική μας έπαιρναν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως η συλλογική σύμβαση στον κλάδο ή πρόσφατα ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο έκτρωμα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έκαναν τα πάντα για να υπονομεύσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διαθέσεις των μεταλλεργατών…

Είναι ξεδιάντροπα πια ταγμένοι , έχοντας ρίξει κάθε φύλλο συκής, στη γενικότερη προσπάθεια βιομήχανων  και αστικών κομμάτων να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς ,  με μοναδικό γνώμονα την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εργοδοτών.

Γι’ αυτό έχουν λυσσάξει και μόνο με την ιδέα ότι μπορεί οι ταξικές δυνάμεις να έρθουν πρώτη δύναμη στην Π.Ο.Ε.Μ.

Τους στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα : Συνέδριο με μαϊμού αντιπροσώπους δεν μπορεί να γίνει αλλά και ότι ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο Συνέδριο κανείς δεν πρόκειται να επιβάλει «άκρα του τάφου σιωπή»  στους χώρους εργασίας… Θα φροντίσουμε εμείς για αυτό, θα φροντίσουν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. ,  ώστε κάθε μικρή φλογίτσα αγώνα που ανάβει να γίνεται πυρκαγιά στον Κλάδο και οι αγώνες οι οποίοι θα αναπτύσσονται να έχουν μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και των οικογενειών μας  , στην κατεύθυνση κάλυψης των πραγματικών αναγκών μας.

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας την νοθεία και παρουσιάζουμε μία – μία τις περιπτώσεις:

1) Σωματείο Μετάλλου Μαγνησίας με δύο αντιπροσώπους. Υπάρχουν δεκάδες ψηφίσαντες που από έναν δειγματοληπτικό έλεγχο βρέθηκαν να μην αντιστοιχούν με τον αριθμό μητρώου ΙΚΑ που εμφανίζεται στο μητρώο του Σωματείου… πιθανόν να μην πρόκειται καν για υπαρκτά πρόσωπα.

2) Σωματείο Μετάλλου Ημαθίας με δύο αντιπροσώπους. Σωματείο πουέφερε εκπρόθεσμα και αντικαταστατικά  τα χαρτιά του, για να μην ελεγχθεί πριν το Συνέδριο. Συνάδελφοι της Δ.Α.Σ.  τον Ιούλιο πέτυχαν μία ομάδα που ηγείται αυτού του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο της Βέροιας , να φτιάχνει πλασματικά κατάσταση ψηφισάντων μέσα σε ένα γραφείο , χωρίς να υπάρχουν ψηφοφόροι. Αφού πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη αρχές Σεπτεμβρίου χωρίς να κάνουν καμία διαδικασία πάλι μέσα σε ένα γραφείο ξανά έστησαν κρυφά Αρχαιρεσίες –  μαϊμού.

3) Επιχειρησιακό Σωματείο εργαζομένων Ναυπηγείων Σύρου με έναν αντιπρόσωπο. Οι  εργαζόμενοι έχουν απολυθεί από τον Απρίλιο του ‘17 και εμφανίζονται να κάνουν αρχαιρεσίες στον Αύγουστο του  ‘18 χωρίς η Επιχείρηση να έχει ούτε έναν εργαζόμενο.

4) Τα Σωματεία Μετάλλου Δυτικής Μακεδονίας με 6 αντιπροσώπους. Σωματείο ορυχείων Φλώρινας με έναν αντιπρόσωπο, Σωματείο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας Φλώρινας με έναν αντιπρόσωπο και κλαδικό Σωματείο Ροδόπης με δύο αντιπροσώπους δεν έχουν καταθέσει μητρώο εργαζομένων όπως προβλέπεται από τον Νόμο 1264/82  και το καταστατικό της Π.Ο.Ε.Μ.  Από ελέγχους που έχουν γίνει στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι τα Σωματεία αυτά είτε χρησιμοποιούν συγκεκριμένους εργαζόμενους οι οποίοι ψηφίζουν σε 10 Σωματεία  , είτε παρουσιάζουν τηλεφωνικούς καταλόγους ως ψηφίσαντες και για να μην μπορεί κανείς να ελέγξει όλες αυτές τις παρανομίες δεν καταθέτουν το μητρώο τους.

5) Επιχειρησιακό Σωματείο ANALKO  με δύο αντιπροσώπους. Οι υποτιθέμενες Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν στις 8 Αυγούστου του 2019. Έχουμε στα χέρια μας δεκάδες υπεύθυνες δηλώσεις συναδέλφων εργαζομένων στο εργοστάσιο οι οποίοι πιστοποιούν ότι  , ενώ  φαίνονται ως  ψηφίσαντες ,  ποτέ τους δεν ψήφισαν στις υποτιθέμενες Αρχαιρεσίες ,  αλλά ούτε και είδαν στο χώρο του Εργοστάσιου  την παραπάνω ημερομηνία να πραγματοποιούνται Αρχαιρεσίες.

6) Επιχειρησιακό Σωματείο Γιούλα με δύο αντιπροσώπους. Στο Σωματείο αυτό πραγματοποιήθηκαν Αρχαιρεσίες τον Απρίλιο του ‘19. Η θητεία όμως της προηγούμενης διοίκησης είχε λήξει από τον Οκτώβριο του ‘18, χωρίς όμως να παρθεί είτε παράταση από το Πρωτοδικείο είτε διορισμός Διοίκησης για να προχωρήσει νόμιμα σε Αρχαιρεσίες.

7) Επιχειρησιακό Σωματείο ΕΒΙΟΠ – ΤΕΜΠΟ  με δύο αντιπρόσωπους ,  νέα εγγραφή. Το Σωματείο αυτό προέρχεται από άλλη Ομοσπονδία την ΟΒΕΣ Πραγματοποίησε  Αρχαιρεσίες το Νοέμβριο του ‘18. Πραγματοποίησε όμως Γενική Συνέλευση για να αλλάξει  Ομοσπονδία 2 μήνες μετά  , στο τέλος Γενάρη του ‘ 19. Επίσης δεν έχει καταθέσει μητρώο μελών με βάση το καταστατικό της Π.Ο.Ε.Μ.  και το νόμο 1264/82.

8) Κλαδικό Μετάλλου Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Αττικής πρόκειται για διασπαστικό σωματείο, νέα εγγραφή, με έναν αντιπρόσωπο. Ούτε αυτό το Σωματείο έχει καταθέσει μητρώο μελών για να μπορεί να ελεγχθεί εάν τα μέλη του είναι μεταλλεργατες  ή εάν έχουν ψηφίσει σε άλλα Σωματεία. Χωρίς μητρώο μελών απαγορεύεται να εγγραφεί την Ομοσπονδία.

9) Κλαδικό Σωματείο ΜΑΙΛΗΣ ,  με έδρα τη Θήβα, με έναν αντιπρόσωπο νέα εγγραφή. Αν και κλαδικό πουθενά δεν αναφέρεται ότι γίνονται μέλη μεταλλεργάτες ή ποιοι εργαζόμενοι ποιανού κλάδου. Το καταστατικό της Π.Ο.Ε.Μ.  είναι πολύ συγκεκριμένο  , μέλη της γίνονται Σωματεία των οποίων οι εργαζόμενοι ξεκάθαρα εργάζονται στον κλάδο του μετάλλου…

Καλούμε όλους τους μεταλλεργάτες όλους τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις πρακτικές της συνδικαλιστικής μαφίας στα Συνδικάτα. Παραμένουμε όλοι  σε ετοιμότητα να ανατρέψουμε τα σχέδια της εργοδοσίας να έχει στα χέρια της τα Συνδικάτα….

 

Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών.

Συνδικάτα ταξικά όχι κυβερνητικά

Δ.Α.Σ.

 

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένας νεκρός ναυτεργάτης σε πλοίο της Ακτοπλοϊας

Άλλος ένας ναυτεργάτης, που πήγε για το μεροκάματο, δεν γύρισε στο σπίτι του.  Άλλο...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον εμπαιγμό των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ

Εν τω μεταξύ: Ο διαγωνισμός απέτυχε, ζήτω ο ...επόμενος διαγωνισμός.....! Η σημερινή συνέλευση γίνεται στο φόντο...

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: 10 Αυγούστου στις 11πμ έξω από το Δημαρχείο δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ  Το...