Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ηρακλείου για το χθεσινό συλλαλητήριο

Δημοσιεύτηκε στις

ΜΑΖΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το απογευματινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στην ψήφιση του αντεργατικού «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου.

Έπειτα από τις μαζικές απεργιακές απαντήσεις της 24ης Σεπτέμβρη και της 2ης Οκτώβρη, τα συλλαλητήρια του προηγούμενο διαστήματος, οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα σε κυβέρνηση και κεφάλαιο : «ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ».

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης πραγματοποίησε πρόεδρος του συνδικάτου Γάλακτος τροφίμων και ποτών Βουρλιώτης Δημήτρης όπου μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη μαζικοποίησης και οργάνωσης των συνδικάτων, την ενίσχυση της ταξικής γραμμής ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, που είναι το μόνο όπλο για την απόκρουση αυτής της επίθεσης, ενάντια και στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έλαμψε πάλι δια της απουσίας του αφού δεν κούνησε το δάχτυλο του την μέρα ψήφισης των μέτρων. Η χθεσινή τους απουσία αποδεικνύει ακόμα μια φορά τον απεργοσπαστικό ρόλο τους στις προηγούμενες απεργίες, την ουσιαστική συμφωνία τους με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής που θέλει τους εργάτες δεμένους χειροπόδαρα στο άρμα της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και τους ίδιους κολαούζους χτες του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της ΝΔ.

Μάλιστα η πλειοψηφία τους ΕΚΗ επέλεξε την ώρα του Συλλαλητηρίου να πραγματοποιήσει σύσκεψη με «ειδικούς και νομικούς» για το πώς θα υλοποιηθεί η πολιτική της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει τα σωματεία σαν επιχειρήσεις!

Καμία αναμονή!

Τα συνδικάτα το επόμενο διάστημα πρέπει να κάνουν απολογισμό της δράσης τους, να σχεδιάσουν την παρέμβαση τους στους κλάδους, πιο δυναμικά πρέπει να μπουν μπροστά στον αγώνα για το μεροκάματα, τις ΣΣΕ, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, την προάσπιση των σωματείων. Μπροστά μας είναι το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, το οξυμένο μέτωπο της υγείας, η πάλη ενάντια στα εργατικά ατυχήματα.

Δίνουμε τη μάχη μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένας νεκρός ναυτεργάτης σε πλοίο της Ακτοπλοϊας

Άλλος ένας ναυτεργάτης, που πήγε για το μεροκάματο, δεν γύρισε στο σπίτι του.  Άλλο...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον εμπαιγμό των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ

Εν τω μεταξύ: Ο διαγωνισμός απέτυχε, ζήτω ο ...επόμενος διαγωνισμός.....! Η σημερινή συνέλευση γίνεται στο φόντο...

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: 10 Αυγούστου στις 11πμ έξω από το Δημαρχείο δυναμώνουμε τον αγώνα για φθηνό, ποιοτικό νερό

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ  Το...