Για τα νέα χαράτσια στις τραπεζικές συναλλαγές

Δημοσιεύτηκε στις

Στα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά από τη φοροληστεία και τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, οι ελληνικές τράπεζες έρχονται να επιβάλλουν νέα χαράτσια, νέα βάρη προκειμένου να βελτιώσουν την κερδοφορία τους. Οι χρεώσεις που επιβάλουν προκειμένου να χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα τα νέα μέσα, τα ΑΤΜ, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αυξάνουν σε όλες τις τράπεζες κάθε μήνα και πιο πολύ.

Οι τράπεζες βρήκαν νέο πεδίο κερδοφορίας με τη στήριξη των προηγούμενων κυβερνήσεων και βέβαια με τη σημερινή της Ν.Δ.

 Οι προμήθειες που παίρνουν οι τραπεζίτες αφορούν κάθε είδους συναλλαγή. Πλέον για να μπορέσει κανείς να χρησιμοποιήσει την κάρτα του για οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή, που έχει γίνει ουσιαστικά υποχρεωτική, πληρώνει. Χαράτσι πάνω στο χαράτσι. Καλείσαι να πληρώσεις για να κάνεις ανάληψη από τα ΑΤΜ, καλείσαι να πληρώσεις για να κάνεις ερώτηση υπολοίπου του λογαριασμού σου, για να επανεκδώσεις ή να ανανεώσεις τη χρεωστική σου κάρτα ή για να εκτυπώσεις την κίνηση του λογαριασμού σου.

Φτάνει πια! Η ληστεία των τραπεζών ξεπερνά κάθε όριο!

Δεν αρκούνται στη καταλήστευση της λαϊκής κατοικίας με τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που διενεργούν. Θέλουν παραπάνω. Τα θέλουν όλα. Το παραμύθι τους ότι η ψηφιοποίηση της εργασίας και η ηλεκτρονική τραπεζική θα χαμηλώσει τάχα τα κόστη των πελατών τους «…αφού πλέον δε θα χρειάζονται τόσοι τραπεζοϋπάλληλοι για να απασχολούνται», τελείωσε. Τώρα λένε πως επιβάλλονται αυτά τα χαράτσια λόγω των επενδύσεων που έχουν κάνει οι τράπεζες για να στραφούν στα εναλλακτικά δίκτυα! Και κερατάδες και δαρμένοι δηλαδή. Και απολύονται οι εργαζόμενοι των τραπεζών και πληρώνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι την ψηφιοποίησή τους!

Απαιτούμε ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

 

Περισσότερα

Να απελευθερωθούν οι Ελληνες διαδηλωτές που κρατούνται στο Κάϊρο

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και παράνομη κράτηση των Ελλήνων διαδηλωτών στο Κάϊρο που...

Για τη δίωξη του προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. «Δαφνί»

Επτά μήνες μετά την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ΨΝΑ «Δαφνί» ενάντια στην ολοκλήρωση...

Κινητοποίηση υπαλλήλων του Δημοσίου στο ΣτΕ για 13ο και 14ο μισθό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σήμερα καθώς διεξάγεται η πρότυπη δίκη...