Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Αττικής : Οι βιομήχανοι θυσιάζουν τις ζωές μας στο βωμό των κερδών τους

Δημοσιεύτηκε στις

Τα σωματεία μας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους για τον αναπάντεχο χαμό του συναδέλφου μας που εργαζόταν στην αρτοβιομηχανία ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε.

Ο τραγικός θάνατος του συναδέλφου έρχεται να προστεθεί στην μαύρη λίστα των εργατικών ατυχημάτων έτσι όπως τα ονομάζει η εργοδοσία. Ο καθημερινός αγώνας για να εξασφαλίσει ο εργαζόμενος το μεροκάματο και να θρέψει την οικογένεια του γίνεται μέσα σε συνθήκες γαλέρας που έχουν επιβάλλει οι βιομήχανοι και οι κυβερνήσεις τους.

Η εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία έχει μοναδικό στόχο την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και την αύξηση των κερδών τους χωρίς να  υπολογίζει ακόμα και την ίδια την ζωή.

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ

 Σε πολλά εργοστάσια του κλάδου όπως και στο συγκεκριμένο οι εργαζόμενοι στην παραγωγή και στην διανομή γνωρίζουν μόνο την ώρα που θα πιάσουν δουλειά, αρκετές φορές εξαναγκάζονται να δουλεύουν εξαντλητικά και αλλοπρόσαλλα ωράρια για τις ανάγκες της επιχείρησης.

Οι οδηγοί στον κλάδο ξεκινούν από τις 1.00 τα ξημερώματα, τέτοια ωράρια έχουν σοβαρές συνέπειες στην υγεία, στο ρυθμό της ζωής και στον οικογενειακό προγραμματισμό τους.

Αν συνυπολογίσουμε ότι εργάζονται πέραν του 8ωρου, σε συνθήκες δύσκολες χωρίς βοηθό που επωμίζονται και τον ρόλο του φορτο-εκφορτωτή σε μη προβλεπόμενους χώρους παραλαβής των Σούπερ-Μάρκετ και με ανύπαρκτες συνθήκες εργασίας που καταστρατηγούν κάθε έννοια μέτρου υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη απώλεια ζωής.

 ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

Η αναμονή και η προσμονή ότι τα αφεντικά θα νοιαστούν για τις ανάγκες μας είναι σίγουρα μια ουτοπία όπως είναι το ίδιο ότι για να έχουμε δουλειά πρέπει αυτοί να έχουν ολοένα και περισσότερα κέρδη.

Όμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται πουθενά γιατί τα συμφέροντα της τάξης των βιομηχάνων δεν συναντιούνται πουθενά με τις αγωνίες και τους καημούς των εργατών και των οικογενειών τους.

Σας ρωτάμε θα ήταν καλύτερη ή χειρότερη η κατάσταση στο εργοστάσιο αν οργανωνόσασταν στο συνδικάτο και συλλογικά και όχι ο καθένας μοναχός του απέναντι στην εργοδοσία διεκδικούσαμε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Που θα απαιτούσαμε και θα επιβάλλαμε σταθερό ωράριο και δουλειά για όλους, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας σε όλα τα τμήματα του εργοστασίου.

Για αυτό σας καλούμε να έρθετε σε επαφή με το συνδικάτο για να οργανώσουμε και να σχεδιάσουμε τον αγώνα ώστε να διεκδικήσουμε όλα τα παραπάνω γιατί εμείς οι εργάτες είμαστε αυτοί που παράγουν αυτόν τον τεράστιο πλούτο και αγαθά και πρέπει στο τέλος να τα καρπωθούμε.

 

 

 

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Όλοι 9 Αυγούστου στην Αντιπολεμική Εκδήλωση στα πλατάνια Ηγουμενίτσας στις 20.30

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ  ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/8 ΣΤΙΣ 20:30  ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ...

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου: Διεκδικούμε την επιστροφή όλων όσων καταχρηστικά έχουν αφαιρεθεί από τις συντάξεις μας

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες διορθωτικές και να δώσει  λύση...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Η μαύρη λίστα των νεκρών ναυτεργατών σε ώρα εργασίας, αυξάνεται συνέχεια

Ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή 4 Αυγούστου, καθώς ο 57χρονος Α’ μηχανοδηγός,...