Σωματείο Επαγγελματίων Οδηγών για το θάνατο οδηγού

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμα τραγικού θανάτου συνάδελφου οδηγού την ώρα της εργασίας του.

Η εργοδοτική ασυδοσία που μόνο στόχο έχει την αύξηση των κερδών της υπολογίζει για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο προϊόν.

Η εντατικοποίηση της εργασίας ώστε να ικανοποιηθεί ολοένα και μεγαλύτερος όγκος διανομής, εξαναγκάζουν τους οδηγούς, με τον φόβο πάντα της απόλυσης, να εργάζονται κατά πολύ πέραν του 8ωρου, σε συνθήκες δύσκολες χωρίς βοηθό επωμίζονται και τον ρόλο του φορτο-εκφορτωτή σε μη προβλεπόμενους χώρους παραλαβής των Σούπερ-Μάρκετ.  Συνθήκες εργασίας που καταστρατηγούν κάθε έννοια μέτρου υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι εργαζόμενοι δεν δεχόμαστε να είμαστε τα θύματα για την ανάπτυξή τους, να γινόμαστε βορά στης ορέξεις τους για την αύξηση των κερδών τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας.  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που πέρα από το μισθολόγιο και την αύξηση του κατώτερου μισθού, θα επιβάλλει σταθερό ωράριο και συνθήκες εργασίας, θα επιβάλλει  τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων, θα βάζει τέλος στα υπέρβαρα και κακοσυντηρημένα οχήματα.

Περισσότερα

ΠΕΜΕΝ- ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Απεργία 12 Μάη στα Φορτηγά – Οχηματαγωγά πλοία στο λιμάνι του Κερατσινίου

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, στον απεργιακό αγώνα των...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Μεγαλώνει καθημερινά ο ατέλειωτος κατάλογος των νεκρών συναδέλφων μας σε χώρους δουλειάς

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΜΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ  Ακόμα ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα...

Παράρτημα Βορειοδυτικών ΕΛΕΠΑ: Κάτω τα χέρια από την δασκάλα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ! Καταγγέλλουμε την ΔΙ.Π.Ε. Αν. Αττικής, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης...