Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Καβάλας : Χαιρετίζουμε τους απεργούς του Ν. Καβάλας που σήμερα κλιμάκωσαν τον αγώνα τους σε συνέχεια της απεργίας της 24ης Σεπτέμβρη απέναντι στο πολυνομοσχέδιο

Δημοσιεύτηκε στις

Χαιρετίζουμε τους απεργούς του Ν. Καβάλας που σήμερα κλιμάκωσαν τον αγώνα τους σε συνέχεια της απεργίας της 24ης Σεπτέμβρη απέναντι στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα στους μισθούς, στις συμβάσεις και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους που δε συμβιβάζονται  με τις υποδείξεις  του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του, των ανθρώπων του μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Παρά τη προσπάθεια της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, αλλά και των προϊσταμένων τους στη ΓΣΕΕ να υπονομεύσουν και τη σημερινή απεργία, τα ταξικά σωματεία πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία και πορεία στο κέντρο της πόλης. Τις μέρες που ο πρόεδρος και η γραμματέας του ΕΥΚ Καβάλας έδιναν θεατρικές παραστάσεις στα ΜΜΕ, τα σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. πήγανε σε χώρους δουλειάς, στη Βιομηχανία, στο εμπόριο, στον τουρισμό και στο Δημόσιο για να καλέσουν τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τους όρους δουλειάς και αμοιβής τους, και να προστατεύσουν το δικαίωμα της απεργίας.

Οι απεργοσπάστες εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου που κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν  τα κέρδη των επενδυτών στην περιοχή δεν κατάφεραν να ρίξουν ούτε μία τουφεκιά στον αέρα. Πού ήταν σήμερα ημέρα απεργίας οι 60 αντιπρόσωποι στο ΕΥΚ που ψήφισαν τον Ποδάρα και την ΠΑΣΚΕ; Είδε άραγε κανείς τα 12 μέλη του Δ.Σ. στο ΕΥΚ να διαδηλώνουν. Θα κάνουν από αύριο δηλώσεις ότι οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν, η απεργία τα έφαγε τα ψωμιά της. Θα καλλιεργούν  την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία για να μην αποδεχτούν ότι οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη, τους πήρανε χαμπάρι.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να μη συμβιβαστεί να μην καταθέσει τα όπλα. Είμαστε σίγουροι ότι στον αγώνα θα μπουν και όσοι σήμερα δυσκολεύονται να το κάνουν,όσοι ταλαντεύονται αν οι αγώνες μπορούν να δώσουν αποτελέσματα .

Το πιο σημαντικό όπλο μας σ’ αυτό τον αγώνα είναι τα σωματεία μας και οι συλλογικές μας διαδικασίες,  ό,τι δηλαδή έβαλε στο στόχαστρο η κυβέρνηση, η εργοδοσία και τα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας αρκετές  δυσκολίες  και εμπόδια να προσπεράσουμε, αλλά ξέρουμε επίσης ότι ο αγώνας για τις δικές μας ανάγκες είναι μονόδρομος. Πληρώσαμε την κρίση τους και τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους.  Θέλουν να μη σκεφτόμαστε και να μην παλεύουμε, ενώ μπορούμε με τον πλούτο που παράγουμε να ζήσουμε καλύτερα.

Με την πάλη μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας.Θα τα καταφέρουμε!

Περισσότερα

Ανακοίνωση – Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων 9-10 Νοέμβρη στο Christmas Theater, Γαλάτσι

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 9 – 10 ΝΟΕΜΒΡΗ, CHRISTMAS...

Μεγάλη Σύσκεψη Συνδικάτων της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μεγάλη σύσκεψη πραγματοποίησαν χθες Συνδικάτα της Αττικής για τον συντονισμό της δράσης και την...
00:01:43

Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους – Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

BINTEO Μεγάλη διαδήλωση στους Αγ.Θεοδώρους Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα! Καμία στήριξη στο...