Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας: Μπροστά σε αυτή την κατάσταση πρέπει να απαντήσουμε με μαζικό συλλογικό αγώνα. διαλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και όχι της υποταγής-αναμονής.

Δημοσιεύτηκε στις

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ

Η κυβέρνηση την Τετάρτη φέρνει για ψήφιση στη βουλή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Η ανάπτυξη όμως που προβλέπεται από τις δεκάδες σελίδες αυτού του πολυνομοσχεδίου δεν  φαίνεται να αφορά τις δίκες μας επιχειρήσεις. Για εμάς προβλέπει τη συνέχιση της φορολογίας από το πρώτο ευρώ, την προκαταβολή φόρου, το φόρο επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ και με βάση και τις εκθέσεις αξιολόγησης του ΔΝΤ θα πρέπει να ενταθούν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις και να ξανανοίξει το ασφαλιστικό με προοπτική την άνοδο των ορίων συνταξιοδότησης και την μείωση των συντάξεων.

Τα ψίχουλα που ενδεχομένως πέσουν από το τραπέζι που στήνεται για το μεγάλο φαγοπότι για το μεγάλο κεφάλαιο δεν φτάνουν για να αναπληρώσουν τις απώλειες και τα συσσωρεμένα χρέη. Ο  ανταγωνισμός με τα μονοπώλια είναι συντριπτικά εναντία στους μικρούς.

Σα να μην έφτανε αυτό η κυβέρνηση ετοιμάζει πακτωλό χρημάτων για να στηρίξει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων ενώ μόνιμος στα δίκαια αιτήματα μας απαντά ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Λεφτά υπάρχουν αλλά προορίζονται για αλλού. Έχουν συσσωρευτεί από τα ματωμένα πλεονάσματα και κατευθύνονται στις τσέπες μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Μπροστά  σε αυτή την κατάσταση πρέπει να απαντήσουμε με μαζικό συλλογικό αγώνα. διαλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και όχι της υποταγής-αναμονής.

Παλεύουμε για

  • Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους με ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την Υγεία και τα οικιακά τιμολόγια Ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
  • Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
  • Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.
  • Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
  • Απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ). Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο Ταμείο.
  • Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ
  • Την άμεση έκδοση σύνταξης για όσους πληρούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδοτησης, με κατάργηση του πλαφόν των 20000 ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Με απόδοση της προβλεπόμενης σύνταξης χωρίς περικοπές και πραγματικές ευνοϊκές ρυθμίσεις.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρουγαλου και των συντάξεων πείνας που αυτός εισάγει.
  • Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο και οδηγούν στη διάλυση της «κυριακάτικης αργειας».

       Το Δ.Σ. του συλλόγου σε καλεί στην κινητοποίηση την Τετάρτη 2/10 στα προπύλαια στις 10:30 (προσυγκέντρωση 9:45 στην Ομόνοια).

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Όλοι 9 Αυγούστου στην Αντιπολεμική Εκδήλωση στα πλατάνια Ηγουμενίτσας στις 20.30

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ  ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/8 ΣΤΙΣ 20:30  ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ...

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου: Διεκδικούμε την επιστροφή όλων όσων καταχρηστικά έχουν αφαιρεθεί από τις συντάξεις μας

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες διορθωτικές και να δώσει  λύση...

ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Η μαύρη λίστα των νεκρών ναυτεργατών σε ώρα εργασίας, αυξάνεται συνέχεια

Ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή 4 Αυγούστου, καθώς ο 57χρονος Α’ μηχανοδηγός,...