Ψήφισμα του Σωματείου Εργαζομένων στην Boehringer για την υπογραφή ΣΣΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Εμείς οι εργαζόμενοι στην φαρμακοβιομηχανία Boehringer ing Ελλάς ΑΕ, έχοντας υπόψη μας την μέχρι σήμερα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο μας, σχετικά με την άρνηση των εργοδοτών μας να υπογράψουν την Σ.Σ.Ε και την επιθετική στάση των εργοδοτών στις φαρμακαποθήκες να επιβάλλουν την 6ήμερη εργασία, δηλαδή να ανοίγουν το Σάββατο, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε όλο αυτό το σκηνικό που μεθοδευμένα στήνεται.

Ένα σκηνικό που ξεκινά από την άρνηση του ΣΦΕ να υπογράψει ΣΣΕ για όλο τον κλάδο και φτάνει μέχρι τους  φαρμακοαποθηκάριους  που στο όνομα της διαμορφωμένης πραγματικότητας των φαρμακείων να ανοίγουν τα Σάββατα, επιδιώκουν και αυτοί με εκβιασμούς και απειλές να περάσουν το 6ήμερο και που αμέσως μετά, εάν περάσει θα έρθουν οι εταιρείες να απαιτούν το ίδιο.

Εμείς ξέρουμε ότι στο σκηνικό αυτό «πρωταγωνιστές» είμαστε εμείς, δεν είμαστε «κομπάρσοι». Έχουμε τον πρώτο ρόλο, γιατί εμείς  παράγουμε τα κέρδη τους. Έχουμε όμως  δικαιώματα και απαιτήσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, έχουμε τις ζωές μας, τις οικογένειες μας κλπ.

Εμείς, είμαστε μαζί με το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία μας, είμαστε με τους συναδέλφους μας στις φαρμακαποθήκες, είμαστε σε επιφυλακή  με το σωματείο μας για τα κεκτημένα μας, για τους όρους της ΣΣΕ μας και  θα είμαστε παρόντες στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Καλούμε τον ΣΦΕ και τους φαρμακοαποθηκάριους , να μην αγγίζουν τα ζωτικά μας κεκτημένα, να υπογράψουν ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες μας και όχι να μας ζητάνε να γυρίσουμε πίσω τον τροχό της ζωής μας, τότε που οι συνάδελφοι μας δεν είχαν δικαιώματα και ήταν έρμαια στις ακόρεστες ορέξεις των αφεντικών για πλουτισμό. 

                                Η Γ.Σ. των εργαζομένων στην Boehringer Ing. Ελλάς ΑΕ   

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...