Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου για την πτώχευση του ομίλου «Thomas Cook»

Δημοσιεύτηκε στις

Ο τουριστικός κολοσσός «Thomas Cook» που διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, ξενοδοχεία και στην Κρήτη, κήρυξε πτώχευση αφήνοντας στον αέρα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

          Την ίδια στιγμή που οι μέτοχοι και τα υψηλόβαθμα στελέχη κέρδιζαν εκατομμύρια από «μισθούς» και bonus, «πτώχευαν» την εταιρία, πετώντας στο δρόμο 22.000 εργαζόμενους. Οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι που δουλεύουν σε συνεργαζόμενα με συμβόλαια ξενοδοχεία βρίσκονται σε κίνδυνο, αφού ήδη δύο από αυτά στο Νομό Ηρακλείου έκλεισαν, ενώ και τα υπόλοιπα θα κλείσουν νωρίτερα από το τέλος της σεζόν, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μη συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα και έτσι να χάσουν το επίδομα ανεργίας.

          Πρόκειται για εξέλιξη που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι τα εργασιακά δικαιώματα συνθλίβονται από τον ανταγωνισμό των μονοπωλίων σε κάθε κλάδο, από τον οποίο δεν γλιτώνουν ούτε οι τουρίστες που ακριβοπληρώνουν τις διακοπές και την αναψυχή.

          Η κυβέρνηση της ΝΔ ήδη ετοιμάζεται να απαλλάξει τους ξενοδόχους από το φόρο διαμονής, ενώ για τους ξενοδοχοϋπάλληλους που θα χάσουν ένα μήνα δουλειάς δε λέει κουβέντα! Η «ανάπτυξη για όλους» που προωθεί η κυβέρνηση έχει χώρο μόνο για τους μεγάλους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, που είτε μεγεθύνονται, είτε συγχωνεύονται, είτε πτωχεύουν αφήνει στο απυρόβλητο τα κέρδη τους, φορτώνοντας τις ζημιές στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

          Καλούμε τους εργαζόμενους του ομίλου «Thomas Cook» και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, να απευθυνθούν στην επιτροπή αγώνα ξενοδοχοϋπαλλήλων και στο σωματείο τους, να μην μείνει κανείς μόνος απέναντι στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας.

          Οι εργαζόμενοι του κλάδου των χωρών όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος πρέπει να μην εφησυχαστούν με τη στάση κάποιων εργοδοτών που δηλώνουν ότι δε θα αλλάξει τίποτα, να δώσουν συντονισμένη, αγωνιστική απάντηση ώστε να εξασφαλιστούν οι δουλειές, οι μισθοί και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

          Απαιτούμε να πληρωθούν και να ασφαλιστούν κανονικά όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που δουλεύουν σε ξενοδοχεία της «Thomas Cook» ή σε συνεργαζόμενα μέχρι το τέλος της σεζόν!

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...