Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου : Ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς ενάντια στη νέα αντεργατική επίθεση

Δημοσιεύτηκε στις

         Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός από την ΔΕΘ για να καταρριφθεί ο μύθος της ‘ανάπτυξης για όλους’ που έταζε εκεί ο πρωθυπουργός. Να αποδειχθεί και με το νέο αναπτυξιακό νόμο που έφερε για διαβούλευση η ΝΔ πως η ανάπτυξή τους προϋποθέτει το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της συνδικαλιστικής τους δράσης, ότι πάει χέρι-χέρι με τα προκλητικά προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

    Ενα νομοσχέδιο που συνεχίζει στην ίδια ρότα της ‘ δίκαιης ανάπτυξης’ που έταζε προηγούμενα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και που δημιουργεί παράδεισο για τους επιχειρηματικούς ομίλους,παρέχοντάς τους όλους τους απαραίτητους όρους ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα η επιχειρηματική δράση και η τόνωση του ‘επενδυτικού κλίματος’, όπως διαφημίζουν. Με την προνομιακή τους αδειοδότηση όταν βρίσκονται σε επιχειρηματικά πάρκα, με την κατάργηση των όποιων δικλίδων προστασίας είχαν απομείνει για το περιβάλλον παραδίνοντας τα δάση, τις παραλίες και τους αιγιαλούς στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, στις οποίες θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα, κάνοντας πράξη την απαίτηση εδώ και πολλά χρόνια των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

    Με το πολυνομοσχέδιο προβλέπονται όροι που στην ουσία καταργούν τις όποιες Κλαδικές Συμβάσεις είχαν απομείνει μετά την αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Φέρνουν την υπερίσχυση των Επιχειρησιακών Συμβάσεων έναντι των Κλαδικών, των τοπικών έναντι των Εθνικών Συμβάσεων ενώ διευρύνουν και ενισχύουν τον ρόλο των Ενώσεων Προσώπων για να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις με στόχο να μειωθεί ακόμα περισσότερο ο μέσος μισθός που έχει ήδη μειωθεί κατά 25%.

    Από τη άλλη μεριά επιχειρούν να παραδώσουν τους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα γι’ αυτό συμπληρώνουν την αντεργατική νομοθεσία, παίρνοντας τη σκυτάλη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, με νέα εμπόδια στην οργάνωση , στους αγώνες και στο δικαίωμα στην απεργία. Με το φακέλωμα των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής δράσης. Ορίζεται ανώτατη αρχή ο υπουργός εργασίας αφού αυτός με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζει τον συνδικαλιστικό νόμο, θα αποφασίζει για το πως τα συνδικάτα θα παίρνουν τις αποφάσεις τους ανεξάρτητα από τα καταστατικά τους, θα αποφασίζει για κάθε θέμα σχετικά με τα μητρώα τους και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

    Θέλουν με λίγα λόγια τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα υποταγμένους στην εργοδοσία και τα συμφέροντά της, καταργώντας κάθε προστασία τους, θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης στους χώρους δουλειάς.

Να μην τους περάσει! Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή!

Να μην επιτρέψουμε να θυσιαστούν τα εργατικά και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα.

Ολοι στον αγώνα, δίνουμε τη δική μας απάντηση, ταξικά, ενωτικά με τη συμμετοχή μας στα συλλαλητήρια την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο είναι στις 7 μμ στα Προπύλαια- στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 μμ στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Κλιμακώνουμε με απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Αθηνά Ζύμαρη

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι του Πειραιά αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την δημοσιογράφο...

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...