Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας για το νέο συνδικαλιστικό νόμο

Δημοσιεύτηκε στις

Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ.

να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο!

   Να απαντήσουμε αγωνιστικά και απεργιακά στη βρώμικη επιχείρηση της κυβέρνησης να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!

Συνάδελφοι,

Η  Κυβέρνηση της Ν.Δ , υλοποιώντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ , «εμπλουτίζει» ακόμα περισσότερο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο  και τον νόμο της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ για το 50 + 1, ετοιμάζοντας  το αμέσως ερχόμενο  διάστημα να θεσμοθετήσει  με  την «Ηλεκτρονική Ψηφοφορία» όλων των εργαζομένων  το χτύπημα των  «ζωντανών » συλλογικών  διαδικασιών  και ταυτόχρονα να εντείνει τον ασφυχτικό έλεγχο των Σωματείων.

Επιχειρεί  μέσα από το «ηλεκτρονικό μητρώο  μελών», το φακέλωμα μας , έτσι ώστε οι εργοδότες  μας να γνωρίζουν ποιοι εργαζόμενοι  κοιτάζουν  την «δουλίτσα τους» και  ποιοι αντιστέκονται όταν ο εργοδότης αυθαιρετεί.

Στην ουσία Κυβέρνηση  και εργοδότες ομολογούν πως μπροστά στα μέτρα και τη νέα αντιλαϊκή  επίθεση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, θέλουν να «δέσουν το γάιδαρο τους»,  καταργώντας  ουσιαστικά τις καταστατικές διαδικασίες  του  συνδικαλιστικού κινήματος   με σκοπό  να το αφοπλίσει από  την  οργανωμένη αγωνιστική  του  αντεπίθεση.

Σωματεία χωρίς παρεμβάσεις από κρατικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς

  • Όχι στην κατάργηση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων προς όφελος των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων
  • Όχι στην εφαρμογή τοπικών ζωνών μαύρης εργασίας

Συνάδελφοι, πρέπει να είμαστε σε αγωνιστική  επαγρύπνηση,

Τα Σωματεία λειτουργούν σύμφωνα με το καταστατικό τους.

Λογοδοτούμε μόνο στα μέλη μας  και στην κοινωνία.

Υπερασπιζόμαστε τα σωματεία  μας

Aπαντάμε με Απεργία  όποτε η Κυβέρνηση τολμήσει να παρέμβει στην Λειτουργία των Συνδικάτων.

 

 

Περισσότερα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών – Ένωση Λογιστών Ελεγκτών ΠΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στη κινητοποίηση 14 Αυγούστου στο Λιμάνι του Πειραιά

ΚΑΜΊΑ εμπλοκή και στήριξη της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού Λαού. ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ...

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο: Για την καταβολή του επιδόματος αδείας

Κάθε εργαζόμενος δικαιούται να λάβει από τον εργοδότη του το επίδομα αδείας, πριν την...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 14 Αυγούστου

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 7πμ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ...