Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Βόρειας Εύβοιας : Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει σε νέα μεγαλύτερη  επίθεση, απέναντι στους εργαζόμενους.

Σχεδιάζει να φέρει τροπολογίες που θα νομιμοποιούν και θα επεκτείνουν την κρατική και την εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων, θα φακελώνουν όλους τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους και τη συνδικαλιστική δράση, καταργώντας στην ουσία τις συλλογικές διαδικασίες για τη λήψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όπως τις Γενικές Συνελεύσεις.

Η επίθεση είναι συγκεκριμένη και στο στόχαστρο βρίσκονται τα Σωματεία και το δικαίωμα στη συλλογική δράση και τους αγώνες των εργαζόμενων.

Θέλουν να υποτάξουν πλήρως το εργατικό κίνημα για να μεγαλώσουν ακόμα παραπέρα την εκμετάλλευση των εργαζομένων.  

Η κυβέρνηση κουνάει το δάχτυλο στα Συνδικάτα για το πόσο δημοκρατικά είναι, αν τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες, αν ψηφίζουν το 50+1 των εργαζομένων για τις απεργίες και άλλα τέτοια, υποκριτικά, ενώ  την ίδια ώρα κυβερνάει με λιγότερο από το 20% όσων έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ας αφήσουν την υποκρισία, ότι κόπτονται για τη λειτουργία των Συνδικάτων, τις «δημοκρατικές διαδικασίες» κ.ά.

Τα Συνδικάτα έχουν νόμιμα  καταστατικά, που είναι ψηφισμένα από τους ίδιους τους  εργάτες. Στην εργοδοσία, το κράτος και τους μηχανισμούς τους, όχι  μόνο δεν δίνουμε στοιχεία και λόγο, αλλά κάνουμε τα πάντα να τα περιφρουρήσουμε. Λόγο θα δώσουμε και δίνουμε καθημερινά στην εργατική τάξη, στα μέλη των Σωματείων, στην ίδια την κοινωνία. Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους στο γύψο, θα πάρουν δυναμική απάντηση από τους εργαζόμενους.

Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε εμείς και τα παιδιά μας σαν δούλοι τον 21ο αιώνα, έχουμε τη δύναμη και την εμπειρία να δυναμώσουμε την πάλη μας και να επιβάλουμε το δίκιο μας. 

Το Δ. Σ. του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας, τη Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να δοθεί μαχητική αγωνιστική απεργιακή απάντηση σε πανελλαδικό συντονισμό με Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, όταν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει τις αλλαγές για το συνδικαλιστικό νόμο.
  1. Οργανώνουμε άμεσα την αντεπίθεσή μας και προχωράμε σε περιοδείες σε εργασιακούς χώρους για να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους.

 

Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία.

Ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας για το δικαίωμά μας

στην οργάνωση και την απεργία.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Συλλυπητήριο Σημείωμα για την απώλεια της Αθηνάς Ζύμαρη

Το Δ.Σ του Σωματείου καθαριστριών – καθαριστών Πειραιά εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην...