Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης : Όλοι στο Συλλαλητήριο στις 7 Σεπτέμβρη πλατεία Αριστοτέλους 6μ.μ.

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από τους αντεργατικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί νέα αντεργατικά κτυπήματα. Με τις τροπολογίες που ψήφισε κατακαλόκαιρο (για τους εργολαβικούς εργαζόμενους και την κατάργηση του νόμου για την αιτιολόγηση των απολύσεων), προωθεί τα μέτρα που εξήγγειλε με τις προγραμματικές δηλώσεις και αυτά που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός. Επιπλέον με τις διατάξεις που προωθεί με το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, να ενισχύσει την παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στη λειτουργία των συνδικάτων (ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία και ενδεχομένως για τις αρχαιρεσίες, ηλεκτρονικό μητρώο – φακέλωμα των συνδικάτων και των μελών τους κ.ά.).

Είναι φανερό ότι με το δόγμα “νόμος και τάξη”θα επιδιώξουν να επιβάλουν το συμβιβασμό με τα ψίχουλα, τη ζωή στην πρέσα και τους αβάστακτους φόρους και τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, την υποταγή μας στις συνεχείς απώλειες στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές “για να μην διαταραχθεί η επάνοδος στην κανονικότητα”.

Παράλληλα η κυβέρνηση, μένοντας σταθερά προσανατολισμένη στους στόχους στήριξης της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, προωθεί νέα μέτρα προστασίας τους, όπως φοροαπαλλαγές και απαλλαγή τους από την υποχρέωσή τους σε εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, ιδιωτικοποιήσεις – όπως της ΔΕΗ, (οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση, είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των συνεπειών που έχει για το λαό η στρατηγική της “απελευθέρωσης” που υλοποιούν με ευλάβεια όλες οι κυβερνήσεις), του νερού, των αστικών συγκοινωνιών, την ολοκλήρωση της παράδοσης του δημόσιου πλούτου και των υποδομών.Όλα τα παραπάνω μαζί με την οξυμένη κατάσταση στο χώρο της Υγείας, τους πλειστηριασμούς και το ασφαλιστικό που ανοίγει εκ νέου, αποτελούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τους εργαζόμενους για να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης των κερδών των λίγων.

Την ίδια στιγμή με το νομοσχέδιο για το “επιτελικό κράτος” που αποτελεί τον πυρήνα των θέσεων της κυβέρνησης, στοχεύει σε ένα κράτος πιο αντιλαϊκό στο εσωτερικό και πιο επιθετικό για την υλοποίηση των πολεμικών κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να αναγγείλει από τη ΔΕΘ, ένα «συνεκτικό σχέδιο» για τη Βόρεια Ελλάδα και το σύνθημα μάλιστα που θα λανσάρει όπως είπε στη σύσκεψη με τις εργοδοτικές οργανώσεις και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, θα είναι «ανάπτυξη για όλους»! Το πόσο …για όλους είναι όμως η ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου, μπορεί να το δει κανείς σε προτάσεις του όπως του προέδρου του ΣΒΒΕ που επανέλαβε το αίτημα για τη δημιουργία «Διεθνούς Ζώνης Βιομηχανίας και Εμπορίου Θεσσαλονίκης» με ειδικό καθεστώς φορολογίας και εργασιακών σχέσεων. Για «όλους» δηλαδή έχει η ανάπτυξη που επαγγέλλονται: Για τους καπιταλιστές νέα αμύθητα κέρδη και για τους εργαζόμενους ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση, πλάι στην παραπέρα υπονόμευση με χίλιους τρόπους των σύγχρονων αναγκών τους.

Σήμερα δεν είναι “κανονικότητα” οι αντεργατικές ανατροπές, η περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών. Δεν είναι κανονικότητα η εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς, που δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για το λαό μας και τους λαούς των γειτονικών χωρών. Από τις ίδιες τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται ότι ουσιαστική βελτίωση της ζωής των εργαζομένων μπορεί να υπάρξει μόνο δυναμώνοντας τον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, με την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, κάτω από το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων».

Ο τόπος μας έχει μεγάλο πλούτο και μεγάλες δυνατότητες για να ζήσει ο λαός μας καλύτερα, σε συνθήκες ευημερίας. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμη τους, να τη δοκιμάσουν, να την οργανώσουν, να βάλουν μπροστά το δίκιο τους. Σήμερα δεν αποτελεί μονόδρομο η σύνθλιψη των δικαιωμάτων και ο συμβιβασμός με τα ελάχιστα. Τον πλούτο που παράγουμε εμείς τον καρπώνονται οι λίγοι, τα μονοπώλια.

Αυτός ο πλούτος είναι δικός μας και πρέπει να τον διεκδικήσουμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου στην συνεδρίασή του στις 4-9-2019 αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στις 7 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Αριστοτέλους 6 μ.μ. Προσυγκέντρωση στις 5:30 στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς.Επίσης την συμμετοχή στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση, στην πάλη και δράση είναι αδιαπραγμάτευτα. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής», την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Για το Δ.Σ.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Συλλυπητήριο Σημείωμα για την απώλεια της Αθηνάς Ζύμαρη

Το Δ.Σ του Σωματείου καθαριστριών – καθαριστών Πειραιά εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην...