Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης : Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να τσακίσει τη συνδικαλιστική δράση, να βάλει τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ στο γύψο, και να βαθύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στα εργατικά ασφαλιστικά δικαιώματα. Πιστή στο δόγμα «νόμος και τάξη» επιχειρεί να χτυπήσει ξανά το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα παίρνοντας την σκυτάλη, αφού έχει βρει στρωμένο το έδαφος από την αντεργατική προίκα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντιδραστικές αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Πατώντας πάνω στο αντιδραστικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν το «ηλεκτρονικό μητρώο» προκειμένου τάχα να γνωρίζουν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα συνδικαλιστικά στελέχη για να ενημερώνουν τους εργοδότες ώστε να αποφεύγονται οι ενοχλητικές φωνές. “Για περισσότερη δημοκρατία στο συνδικαλιστικό κίνημα” κατάργησε για χατίρι του ΣΕΒ ακόμα και την προσχηματική διάταξη για την αιτιολόγηση της απόλυσης»

Η επίθεση τους είναι συγκεκριμένη. Για ακόμα μια φορά επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Θέλουν τον εργαζόμενο φοβισμένο, να νιώθει τη μπότα του εργοδότη σε κάθε του βήμα. Τον θέλουν αποκομμένο από το σωματείο του και από τις συλλογικές διαδικασίες, να «κοιτάζει τη δουλίτσα του», να μην μιλάει όταν ο εργοδότης αυθαιρετεί, να μην διεκδικεί καλύτερους όρους εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, να μιλάνε άλλοι για αυτόν. 

Θέλουν να ξεμπερδεύουν με όσα δικαιώματα κρατήθηκαν με σκληρούς αγώνες μέσα στην κρίση, να ολοκληρώσουν το καθεστώς εργασιακής ζούγκλας και πλήρους ελευθερίας των μεγαλοεργοδοτών να ξεζουμίζουν χωρίς κανένα εμπόδιο τους εργαζόμενους.

Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δε λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018, βαθαίνοντας την επίθεση.

Με ψευδεπίγραφα επιχειρήματα περί “δημοκρατίας”, πριν λίγες μέρες ψήφισαν νόμο που δίνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες τη δυνατότητα να αποφασίζουν για σημαντικά ζητήματα ως μονάρχες, παρότι αποτελούν μία μικρή μειοψηφία στα συμβούλια τους. Η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει ενώ αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος.

Παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα διαφύλαξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς εμπόδια στην υλοποίηση της πολιτικής τους.

Στην ουσία ομολογούν πως μπροστά στα μέτρα και την επίθεση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, θέλουν να “δέσουν το γάιδαρο τους”, δηλαδή να ξεμπερδεύουν με το οργανωμένο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα και να το πετάξουν στην άκρη.

Απέναντι στην ένταση της επίθεσης και του αυταρχισμού δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς.

Θα απαντήσουμε αποφασιστικά με αγωνιστικό τρόπο και απεργία όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να παρέμβει στη λειτουργία των συνδικάτων. 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ !!!

 Το Δ.Σ.

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Συλλυπητήριο Σημείωμα για την απώλεια της Αθηνάς Ζύμαρη

Το Δ.Σ του Σωματείου καθαριστριών – καθαριστών Πειραιά εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην...