Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού Δέρματος για τον συνδικαλιστικό νόμο

Δημοσιεύτηκε στις

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκοντας προετοιμασμένο το έδαφος υλοποίησης των επιδιώξεων του ΣΕΒ, της μεγαλοεργοδοσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς χάσιμο χρόνου κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.

Άμεσα μέσα στο καλοκαίρι έφερε στα κλεφτά αντεργατικές ρυθμίσεις για τους εργολαβικούς εργαζόμενους και τις απολύσεις και ετοιμάζεται να καταθέσει στη βουλή τροπολογίες για την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών βάζοντας ουσιαστικά την ταφόπλακα στις ΚΣΣΕ και να παρέμβει ωμά στη λειτουργία των συνδικάτων, στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων πατώντας πάνω στον απεργοκτόνο νόμο που ψήφισαν από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2018.

Ο στόχος των βιομηχάνων, των επιχειρηματικών ομίλων για διατήρηση και επέκταση του αντεργατικού πλαισίου που τους εξασφαλίζει φτηνούς εργάτες, το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων προϋποθέτει και την καταστολή των αγώνων, το χτύπημα της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης, να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στο ξεζούμισμα τους και τα «σκυλιά δεμένα» για τη διαφύλαξη της κερδοφορίας των λίγων, του κεφαλαίου σε κάθε περίπτωση. 

Θέλουν ξεμοναχιασμένους του εργαζόμενους, χωρίς ΣΣΕ να διαπραγματευόμαστε ατομικά και ανά χώρο δουλειάς για τους όρους πώλησης της εργατικής δύναμης, από μακριά και αλάργα να ψηφίζουμε στα συνδικάτα και με το σύγχρονο φακέλωμα, το χαφιέ μέσα σε αυτά.

Αυτό σημαίνει το χτύπημα στη ΣΣΕ και τα όσα έχει εξαγγείλει ο υπουργός εργασίας για την «ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες της απεργίας» και το «ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Η κυβερνητική και εργοδοτική προπαγάνδα κάθε φορά που το κράτος και εργοδοσία παρεμβαίνουν για να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα επικαλείται τη λειτουργία, ότι τάχα «τους έπιασε ο πόνος» για τα συνδικάτα για να κρύψουν ότι θέλουν να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, να βάλουν παραπέρα εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων, να αποδυναμώσουν όπλα που έχουν οι εργαζόμενοι για να αντιπαλεύουν τους ίδιους, την πολιτική τους που τσακίζει τις ζωές τους.

Μιλάνε υποκριτικά περί «δημοκρατίας» όταν οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και η εργοδοτική τρομοκρατία οργιάζουν στους χώρους δουλειάς, όταν ετοιμάζουν γενικευμένο φακέλωμα για να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα στιγμή τα πάντα, όταν σχεδιάζουν να παρέμβουν ωμά στα συνδικάτα καταργώντας τα καταστατικά και τις συλλογικές διαδικασίες όπως τη γενική τους συνέλευση που αποτελεί το ανώτατο όργανο για τη λήψη των αποφάσεων των εργαζομένων, όταν η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει ενώ αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος. Για τον εργάτη όμως που παλεύει για το ψωμί του και τη ζωή του, απαιτούν και ζητάνε καθολική συμμετοχή και πλήρες φακέλωμα σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες που συμμετέχει για να μη σηκώνει κεφάλι, να μην διεκδικεί καλύτερο μεροκάματο, ανθρώπινο ωράριο, τον κλεμμένο ιδρώτα του για να μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων. Τα συνδικάτα δεν μπαίνουν στο γύψο!

Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δε λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Κάθε εργαζόμενος, κάθε τίμιος συνδικαλιστής έχει χρέος να μην επιτρέψει στην εργοδοσία με αντισυνδικαλιστικούς νόμους να περιορίζει το δικαίωμα της οργάνωσης και του αγώνα των εργαζομένων. Να διαχωρίσει τη θέση του από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που για άλλη μια φορά άχνα δεν έχει βγάλει ακόμα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την καταστολή των αγώνων.

Με μαζικό, αποφασιστικό, ταξικό αγώνα να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην οργάνωση και την απεργία.

Να σημάνει ξεσηκωμός. Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα και προετοιμασία απεργιακής απάντησης όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία!  

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά

Οι  Διοικήσεις των Σωματείων μας αποχαιρετούν με βαθύτατη θλίψη την συναγωνίστρια Ζύμαρη Αθηνά, την...

Η ΠΕΜΕΝ αποχαιρετά την Αθηνά Ζύμαρη

Το Δ.Σ. της ΠΕΜΕΝ, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αθηνά Ζύμαρη,...

Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά: Συλλυπητήριο Σημείωμα για την απώλεια της Αθηνάς Ζύμαρη

Το Δ.Σ του Σωματείου καθαριστριών – καθαριστών Πειραιά εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην...