Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών:Καμιά συναίνεση στην σφαγή των δικαιωμάτων μας!

Δημοσιεύτηκε στις

Καμιά συναίνεση στην σφαγή των δικαιωμάτων μας!

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Πλατεία Αριστοτέλους 6μ.μ

H νέα πρόθυμη κυβέρνηση των επιχειρηματικών ομίλων, συνεχίζει στα χνάρια της προηγούμενης, επιστρατεύει με όλες τις μεθόδους το αφήγημα της “ανάπτυξης”, το χρησιμοποιεί ως «δόλωμα» στη «φάκα» εγκλωβισμού του λαού για να υλοποιηθούν οι στόχοι του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. 

ΟΜΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;

Για την κερδοφορία των μονοπωλίων, την οικειοποίηση του πλούτου από τους λίγους, ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής πλειοψηφίας, όπως είναι σήμερα εφικτό να γίνει, παίρνοντας υπόψη την πρόοδο της τεχνολογίας, της επιστήμης, την άνοδο της παραγωγικότητας;

Σε ένα άδικο κοινωνικό σύστημα δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη για εμάς, ξέρουμε πως αυτό που έρχεται είναι η μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσής μας.Αυτό ακριβώς περιμένουμε να εξαγγελθεί στην ΔΕΘ, αυτό είναι το πραγματικό περιεχόμενο των εξαγγελιών όπως και να το πουν .

Η επίθεση του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους και στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την αύξηση των φόρων, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, θα γίνεται συνεχώς πιο σκληρή.

Ο υπουργός Εργασίας της Ν.Δ Γιάννης Βρούτσης, προανήγγειλε με το «καλημέρα» νέες αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και ειδικά στο απεργιακό δικαίωμα, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την απεργοκτόνα διάταξη που ψήφισε στις αρχές του 2018 επιβάλλοντας νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ έρχεται να γενικεύσει αυτό το χτύπημα προαναγγέλλοντας και τη θεσμοθέτηση «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας όλων των εργαζομένων» για την κήρυξη μιας απεργίας, με στόχο να χτυπήσει κι άλλο τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, να εντείνει τον ασφυκτικό έλεγχο του αστικού κράτους και της εργοδοσίας πάνω στη λειτουργία των συνδικάτων των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουμε πλέον πείρα. Γνωρίζουμε πια ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών του κλάδου, η ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε απολύσεις. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε για λογαριασμό τους η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα συνεχίσει χωρίς ενδοιασμούς να εφαρμόζει και η Ν.Δ ως κυβέρνηση. Στη προσπάθεια αυτή έχει την στήριξη όλων των υπόλοιπων κομμάτων αλλά και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που όλοι μαζί συμφωνούν να τσακιστούν οι εναπομείναντες εργατικές, λαϊκές κατακτήσεις για χάρη των μεγάλων ομίλων.

ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ

Η απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου που στόχο έχουν να μας εξαθλιώσουν, πρέπει να είναι η οργάνωση του αγώνα μας ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζουν.

Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Να πάρει σάρκα και οστά η ενότητα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, με πλαίσιο αιτημάτων που βασίζεται στις δυνατότητες της εποχής μας.

Καλούμε τους συναδέλφους  του κλάδου να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, να οργανώσουμε την απάντηση μπροστά στην επέκταση της εκμετάλλευσης μας, στο τσάκισμα της ζωής των οικογενειών μας. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο κλάδο να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη  18:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα

Δικαίωση για χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό «χαστούκι» για Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ οι πρώτες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών

Δικαίωση για χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς- Ηχηρό «χαστούκι» για Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ οι πρώτες αποφάσεις...

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: Να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις & να πληρωθούν οι μηχανικοί με “μπλοκάκι” στον όμιλο AVAX

Πάλη για κάλυψη όλων μέσω ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις. Κατάργηση της εργασίας με μπλοκάκι Το...

ΣΥΠΑ – Για καθυστερήσεις πληρωμής αποζημιώσεων για εκτός έδρας μετακινήσεις

Θεωρούμε ότι η καθυστέρηση που υπάρχει στην καταβολή των αποζημιώσεων για τις εκτός έδρας...