Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο:Απλήρωτες για τον Ιούλιο οι εργολαβικές καθαρίστριες στο Νοσοκομείο ΘΡΙΑΣΙΟ και χωρίς καταβολή του επιδόματος αδείας.

Δημοσιεύτηκε στις

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργολαβικοί καθαριστές/καθαρίστριες στο νοσοκομείο ΘΡΙΑΣΙΟ, γιατί η εταιρεία ΑΝΟΔΙΚΗ δεν τους έχει πληρώσει για τον μήνα Ιούλιο ούτε τους έχει καταβάλει το επίδομα αδείας, παραβιάζοντας τη νομοθεσία, που προβλέπει την προκαταβολή των αποδοχών και του επιδόματος αδείας κατά την έναρξη της αδείας των εργαζομένων.

Ενώ χρειάστηκε, για άλλη μια φορά, η παρέμβαση του Σωματείου μας για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση του νοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ από την εργολαβική εταιρεία ΑΡΙΑΝΘΗ ΕΠΕ.

Αποδεικνύεται ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Νοσοκομείων οδηγεί μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και σε παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και μισθούς – πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Στις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, «περίσσεψαν» οι διακηρύξεις περί επέκτασης των «συμπράξεων με τον ιδιωτικό τομέα» και της «αγοράς» υπηρεσιών από ιδιωτικές εταιρείες, επομένως και της διατήρησης και επέκτασης των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας.

Ταυτόχρονα, ικανοποιώντας αίτημα των εργοδοτικών οργανώσεων, η κυβέρνηση ΝΔ, με πρόσφατη τροπολογία, απάλλαξε  τον έμμεσο εργοδότη (στην περίπτωση μας, το κράτος – εργοδότης και τους εκπροσώπους του, όπως είναι οι διοικήσεις των νοσοκομείων) από την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία ανατίθεται αποκλειστικά στην εργολαβική εταιρεία.

 Διευκολύνεται, επομένως, η ασυδοσία των εργολαβικών εταιρειών, οι οποίες, παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περί «εκδίωξης των εργολάβων», τόσο στο ΘΡΙΑΣΙΟ όσο και σε πολλές άλλες δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας, συνεχίζουν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργολαβικών συναδέλφων, παραβιάζοντας ακόμη και τη σχετική νομοθεσία.

Ζητάμε από τους αρμόδιους υπουργούς και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

► να πληρωθούν άμεσα η μισθοδοσία του Ιουλίου και το επίδομα αδείας στους εργολαβικούς συναδέλφους στην καθαριότητα και να εξασφαλιστεί ότι θα πληρώνονται όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή

Γνωρίζουμε ότι οριστική λύση, και αυτό διεκδικούμε, είναι η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών (σίτιση, καθαριότητα, κυλικείο), η πρόσληψη όλων των εργολαβικών εργαζομένων με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα και η μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (π.χ. επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη φύλαξη).

Στην κατεύθυνση αυτή, θα πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε συντονισμό με εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, φοιτητικούς και γυναικείους συλλόγους και φορείς χρόνιων ασθενών

Περισσότερα

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο συνδικάτο οικοδόμων Ρεθύμνου. Έλληνες και...

ΟΣΥΑΠΕ – Καταγγέλουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ένα μήνα μετά την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων...

Εργαζόμενοι στη ΜΚΟ Medin: Νέα στάση εργασίας την Τετάρτη και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Αδειάζει τη δομή φιλοξενίας από εργαζόμενους η διοίκηση - Μαζί με το κράτος αφήνει...