Καταγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού για την αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών στην ψυχίατρο και Προέδρο της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το συνδικάτο εργαζομένων φαρμάκου – καλλυντικού  καταγγέλλει την αυταρχική και αυθαίρετη συμπεριφορά αστυνομικών φρουρών του κρατούμενο-ασθενή, ο όποιος νοσηλευόταν  στο ‘‘Θριάσιο’’ Νοσοκομείο (το πρωί του Σαββάτου 17 Αυγούστου). Η επίθεση αφορούσε την εφημερεύουσα Ψυχίατρο Αφροδίτη Ρέτζιου και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε από  αστυνομικό  φρουρό κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορεί μέσα στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, στην οποία νοσηλεύονται  34 ασθενείς, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών. Η απάντηση των  αστυνομικών ήταν να απειλήσουν  με σύλληψη , και μάλιστα… με τη διαδικασία του Αυτοφώρου!

Με την στάση της απέδειξε,  ότι η δράση του συνδικαλισμού δεν σταματά έξω από τον χώρο δουλειάς , αλλά μπαίνει εμπόδιο σε κάθε αυταρχικό και ‘’τραμπούκικο’’ μέσο ,τόσο της αστυνομίας όσο και του εκάστοτε εργοδότη. Γνωρίζουμε, ότι όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, τόσο  θα δυναμώνει η κρατική τρομοκρατία, που θα εκφράζεται με πολλούς τρόπους, όχι μόνο με επιθέσεις με ΜΑΤ και χημικά σε βάρος αγωνιζόμενων αλλά και με τη καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στους χώρους δουλειάς, ακόμα και μέσα στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Η καλύτερη απάντηση στην ‘’τρομοκρατία’’ που δεχόμαστε  είναι η συσπείρωση στα συνδικάτα και η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, κατακτημένες κυριολεκτικά, με αιματηρούς αγώνες και δεν σκοπεύουμε να τα παραδώσουμε στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς τους.

Περισσότερα

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι αρχαιρεσίες στο συνδικάτο οικοδόμων Ρεθύμνου. Έλληνες και...

ΟΣΥΑΠΕ – Καταγγέλουμε τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ένα μήνα μετά την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων...

Εργαζόμενοι στη ΜΚΟ Medin: Νέα στάση εργασίας την Τετάρτη και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Αδειάζει τη δομή φιλοξενίας από εργαζόμενους η διοίκηση - Μαζί με το κράτος αφήνει...