Ομοσπονδία Ιματισμού: Καταγγελία Επίθεσης και Τραυματισμού Μεταναστών Εργατών απο εργοδότη

Δημοσιεύτηκε στις

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει τον εργοδότη φασονατζίδικου για την άγρια επίθεση και τον τραυματισμό δύο συναδέλφων μεταναστών εργατών, επειδή διεκδίκησαν και πέτυχαν από κοινού με το κλαδικό τους Συνδικάτο την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Οι μετανάστες εργάτες στον ιματισμό δεν είναι μόνοι τους, έρμαια εγκληματικών ενεργειών και της άγριας εκμετάλλευσης των φασονατζίδων και των μεγάλων εταιριών του κλάδου που βρίσκονται πίσω από αυτές τις άθλιες συνθήκες εργασίας που υπηρετούν την κερδοφορία τους.

Οι απειλές και η τρομοκράτηση των εργαζομένων που σηκώνουν κεφάλι και απαιτούν τα δικαιώματα τους δεν πρόκειται να περάσουν. Το ταξικό εργατικό κίνημα έχει την πείρα για να τσακίσει όσους απλώνουν τα ξερά τους πάνω σε εργάτες.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών (ΣΕΠΕ,ΕΦΚΑ κ.α.) διαχρονικά για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, την ανασφάλιστη δουλειά, τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας που επικρατούν στα εργασιακά κάτεργα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ.

Η άκρα του τάφου σιωπή που επιδιώκουν να επιβάλουν οι εργοδότες αποθρασυνόμενοι από το αντεργατικό πλαίσιο, των αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης θα σπάσει σε κάθε χώρο δουλείας από την οργανωμένη πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα φασονατζίδικα συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο τους, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να  δυναμώσουν τη διεκδίκηση για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για την ανατροπή της βαρβαρότητας.

Περισσότερα

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Όλοι στο πόδι. Συλλαλητήριο σήμερα στις 19:30 έξω από το σπίτι του Σπύρου, Λιοσίων 195 Θυμαράκια

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!! ΠΕΤΑΞΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Κοράκια συνοδεία...

ΕΛΜΕ Πειραιά:Για τις εξετάσεις του «ελληνικού διαγωνισμού τύπου PISA» τη χρονιά 2024-2025

Αντιστεκόμαστε συλλογικά στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μας, ακυρώνουμε στην πράξη τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Όλοι στη γενική συνέλευση του σωματείου

Όλοι και Όλες στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας! ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΗ 2025 ΩΡΑ 14:00 3ο ΓΕΛ...