Σωματείο Ιδ.Κλινικών Αθήνας: Για τις εξελίξεις με την Κλαδική Σύμβαση

Δημοσιεύτηκε στις

Στις 11 Ιούνη οι εργαζόμενοι στις μονάδες Ιδιωτικής Υγείας απέργησαν Κλαδική Σύμβαση, για αυξήσεις, για διεύρυνση δικαιωμάτων.

Απέργησαν σε δύσκολες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια και την τρομοκρατία της εργοδοσίας. Στην συγκέντρωση που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας, το Σωματείο μας κατέθεσε ψήφισμα για επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων. Τα αιτήματα μας για αυξήσεις και διεύρυνση δικαιωμάτων είναι ρεαλιστικά,  εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων.

Οι Εργοδότες με διάφορες προφάσεις αρνούνται την υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης με αυξήσεις.

Αξιοποιούν:

  1. Τους μνημονιακούς  νόμους των Κυβερνήσεων που κατάργησαν την υποχρεωτικότητα των Συμβάσεων και πάγωσαν την καταβολή των επιδομάτων  τριετίας.
  2. Την στάση των συνδικαλιστών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας (που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για τις Συμβάσεις), οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να επαναλαμβάνουν τις δικαιολογίες των εργοδοτών.

Αγνοώντας  επιδεκτικά την αγωνιστική διάθεση που εκφράστηκε στην Απεργία και κυρίως την μεγάλη ανάγκη για βελτίωση των εργασιακών όρων, η ηγεσία της ΟΣΝΙΕ προστατεύει τους Εργοδότες, τους δίνει χρόνο, μπλοκάρει τους αγώνες, ταυτίζεται τελικά  με  την αξίωση της Εργοδοσίας και της νέας Κυβέρνησης για οριστική κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων.

Συνάδελφοι, την τελευταία δεκαετία το μόνο που έχουμε δει στον κλάδο μας, είναι μειώσεις στους μισθούς και κατάργηση δικαιωμάτων.  Η τελευταία αύξηση στους μισθούς μας έγινε το 2009. Έχει αποδειχτεί ότι η ηγετική ομάδα της ΟΣΝΙΕ, ούτε μπορεί ούτε θέλει να διεκδικήσει το παραμικρό.

Το Σωματείο μας με εμπιστοσύνη στον κάθε εργαζόμενο θα συνεχίσει τον αγώνα για οργάνωση στους χώρους δουλειάς, για δυνατό εργατικό κίνημα στον κλάδο μας, που θα επιβάλλει τα αιτήματα μας για αυξήσεις, για διεύρυνση δικαιωμάτων.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Υπογραφή Ενιαίας Κλαδικής Σύμβασης για την ιδιωτική Υγείας με όρους: 

  • Αύξηση 15% στους Βασικούς Μισθούς.
  • Επαναφορά επιδομάτων, ειδικών αδειών, ωραρίων που καταργήθηκαν.
  • Ακύρωση του παγώματος των επιδομάτων τριετίας – πολυετίας.
  • Κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού νέων-παλιών εργαζομένων. Καμία πρόσληψη με μισθό κάτω από 751

Περισσότερα

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων του ΕΦΕΤ – Για την πανώλη των αιγοπροβάτων και τη συμβολή των εργαζομένων του ΕΦΕΤ στη διαχείρισή της

Θέμα: « Για τη διαμορφωμένη κατάσταση σχετικά με την πανώλη των αιγοπροβάτων και τη...
00:09:36

Παρέμβαση ΣΥΠΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τις συλλήβδην μετακινήσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας(BINTEO)

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 29/7/2024 πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας με...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για Λευκη Νύχτα – Να μην γίνει κανονικότητα η καταπάτηση του ωραρίου μας

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΑΣ Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης αποφάσισε "για...