Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Grand Resort Lagonissi και του Συνδικάτου Τουρισμού Επισιτισμού Αθήνας για την κατάσταση στο Ξενοδοχείο Grand Resort

Δημοσιεύτηκε στις

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του Ξενοδοχείου Grand Resort Lagonissi, στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και συνολικά στην εργατική τάξη της Αττικής την απαράδεκτη κατάσταση που πλέον επικρατεί για τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο.

Για ακόμη μια χρονιά οι παραιτήσεις των συναδέλφων μας έχουν γίνει συχνό φαινόμενο και είμαστε ακόμη στην αρχή της σαιζόν. Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη, ενώ ο σεβασμός και η ευγένεια προς τους εργαζόμενους είναι έννοιες άγνωστες. Η ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ «χτυπάει κόκκινο», οι λιποθυμίες και τα εργατικά ατυχήματα (όπως το πρόσφατο στις 21-06-2019 στην GRAND BEACH, και μάλιστα μαθήτριας) αποτελούν συχνό φαινόμενο. Λόγω έλλειψης προσωπικού oι διπλοβάρδιες είναι καθημερινότητα, και μάλιστα όχι στο ίδιο πόστο, αλλά διαδοχικά ανά 4-5 ώρες.

Στο  Room Service υπάρχει μόνο ένας μάγειρας για ολόκληρο το συγκρότημα, έχοντας και τις παραγγελίες του Lobby Bar. Την ίδια στιγμή η αντιμετώπιση των στελεχών της εργοδοσίας απέναντι σε εργαζόμενους που λυγίζουν κάτω από την πίεση και την ένταση της δουλειάς είναι το λιγότερο ειρωνική!

Στα τμήματα του FB και Room Division, η οργάνωση θυμίζει τριτοκοσμική χώρα, γεγονός που έχει σίγουρα αντίκτυπο και στις υπηρεσίες που καλούμαστε να προσφέρουμε.

Δεν είναι τυχαίο ότι φέτος οι παραιτήσεις έχουν φτάσει στις 45 με πιο πρόσφατες γύρω στις 18, το τελευταίο εικοσαήμερο…HOUSEKEEPING, MEDITERRANEO, GRAND BEACH, ROOM SERVICE, RECEPTION, ΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΥΖΕΡΙ, CAPTAINS HOUSE είναι τα πιο ενδεικτικά τμήματα…

Όλα αυτά, ενώ θα μπορούσαν να έχουν γίνει προσλήψεις.

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ότι μετά το κύμα φυγής των εργαζομένων πέρυσι και πρόπερσι η συμπεριφορά ορισμένων στελεχών και προϊσταμένων θα είχε διαφοροποιηθεί. Πιστεύαμε ότι ο τρόπος λειτουργίας του ξενοδοχείου και οι συνθήκες εργασίας θα είχαν βελτιωθεί.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να μην φοβηθούν από τις απειλές της εργοδοσίας αλλά και των προϊσταμένων (όπως στο F&B για παράδειγμα). Το επόμενο διάστημα να απαντήσουμε με οργάνωση του αγώνα και κινητοποιήσεις (στάσεις εργασίας, απεργία).

Να διεκδικήσουμε:

  • Άμεσα να γίνουν προσλήψεις προσωπικού
  • Να σταματήσει η εντατικοποίηση, οι υπερωρίες και η δουλειά λάστιχο από πόστο σε πόστο
  • Να παρθούν ΟΛΑ τα αναγκαία μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια στον χώρο δουλειάς (υποδομές-εξοπλισμός-μέτρα ατομικής προστασίας)

Περισσότερα

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων του ΕΦΕΤ – Για την πανώλη των αιγοπροβάτων και τη συμβολή των εργαζομένων του ΕΦΕΤ στη διαχείρισή της

Θέμα: « Για τη διαμορφωμένη κατάσταση σχετικά με την πανώλη των αιγοπροβάτων και τη...
00:09:36

Παρέμβαση ΣΥΠΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τις συλλήβδην μετακινήσεις των Εποπτών Δημόσιας Υγείας(BINTEO)

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στις 29/7/2024 πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας με...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για Λευκη Νύχτα – Να μην γίνει κανονικότητα η καταπάτηση του ωραρίου μας

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΑΣ Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης αποφάσισε "για...