Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία MELLON : Όλοι στην 24ωρη απεργία 7 Ιουνίου. Συνεχίζουμε – Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

η επιτυχημένη πρώτη μας κινητοποίηση με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην 3ωρη στάση εργασίας και η απόφαση από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων για κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στέλνει στην εργοδοσία ξεκάθαρο μήνυμα:  ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Η εργοδοσία συνεχίζει να κρατά την ίδια αδιάλλακτη στάση αγνοώντας τα αιτήματα και τις αποφάσεις μας. Αρνείται επανειλημμένα την πρόταση του σωματείου για συνέχεια της διαπραγμάτευσης. Εμμένει στην πρότασή της να υπογράψουμε μια σύμβαση που συνεχίζει να αφήνει εκτός την πλειοψηφία των εργαζομένων, χωρίς καμία αύξηση στους μισθούς μας, χωρίς να ικανοποιεί αυτούσιο κανένα αίτημά μας. Την ίδια στιγμή παίρνει πίσω κατακτήσεις χρόνων, όπως έκανε πρόσφατα με τους νέους συναδέλφους που τους πήρε πίσω την αύξηση και βάζει νέους εκβιαστικούς όρους.

Συνεχίζουν να λένε ψέματα ότι το Σωματείο δεν θέλει να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση, επειδή δε δεχόμαστε τους όρους τους. Λένε ότι οι ίδιοι θέλουν να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση αλλά υπό έναν όρο…… να συζητήσουμε μόνο πάνω στην δική τους πρόταση, δηλαδή τι θα χάσουμε. Τόσο διαλλακτικοί είναι!!! Μας ζητάνε να πούμε και «ευχαριστώ» επειδή έχουμε ακόμα συλλογική σύμβαση και επειδή θα μας δώσουν 10 ευρώ παραπάνω το μήνα σε tickets restaurant (κάτω από την δική μας πίεση).

Είναι τέτοιο το θράσος τους, που δεν δίστασαν μόλις χθες να παραβιάσουν βασικό όρο της υπάρχουσας Συλλογικής Σύμβασης, απαγορεύοντας ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ τους εργαζόμενους, μετά τη λήξη της στάσης εργασίας να κάνουν το προβλεπόμενο διάλειμμα τους. «Ξέθαψαν» ένα νόμο που στην δική μας περίπτωση δεν ισχύει και που δεν έχουν εφαρμόσει ποτέ ξανά, μόνο και μόνο για να εκδικηθούν τους εργαζόμενους που κινητοποιήθηκαν. Την απάντηση τους την έχουν πάρει ήδη από το σωματείο και τους εργαζόμενους και θα την ξαναπάρουν σύντομα.

Η συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στη στάση εργασίας και η μαζική απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ (109 στους 110 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων), έκανε ορισμένους προϊσταμένους να βλέπουν την πόρτα κλειστή τη μέρα της στάσης εργασίας και απ’ έξω εργαζόμενους που ήθελαν να μπουν να δουλέψουν και εμποδίστηκαν! Αυτά λένε από τον πανικό τους!

Τους συμβουλεύουμε να μη δώσουν συνέχεια στα ψέματα, τον εκφοβισμό των εργαζομένων και τους εκβιασμούς. Θα τους γυρίσει «μπούμερανγκ». Τους καλούμε για άλλη μια φορά να προσέλθουν στη διαπραγμάτευση, να συζητήσουμε πάνω στις προτάσεις των δύο μερών, με σκοπό να υπογραφεί η Σύμβαση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7/6 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Το ΔΣ 

Περισσότερα

Σωματέιο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Σε κίνδυνο οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από την ΛΑΡΚΟ

Κύριοι Με την υπ αριθμό 267 επιστολή μας που λάβατε με δικαστικό επιμελητή, σας ανακοινώνουμε...

ΕΚ Ζακύνθου – Να γίνει άμεσως έλεγχος στις συνθήκες εργασίας στο αεροδρόμιο Ζακύνθου

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ        Την προηγούμενη εβδομάδα άλλος...

Απεργιακή συγκέντρωση στη Βουλή ενάντια στη διάλυση των δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή διοργάνωσαν σωματεία και φορείς της Υγείας και της απεξάρτησης...