Ανακοίνωση του Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών για την επιχείρηση Χατζηγιαννάκη

Δημοσιεύτηκε στις

Κουφέτο ζωή για τους καπιταλιστές
Κόλαση για τους εργάτες

Εργάτη, εργάτρια,

Απευθυνόμαστε σε εσένα που παράγεις όλον τον πλούτο, με τον ιδρώτα της δουλειάς σου αλλά κάθε μέρα μετράς τα χρήματα για να ζήσεις την οικογένεια σου. Εσύ που ζεις στο «πετσί» σου, ότι τώρα που ήρθε η καπιταλιστική ανάπτυξη, μαζί ήρθαν και μένουν χιλιάδες αντεργατικοί νόμοι που βάζουν λεπίδα στις ζωές μας.

Εργάτη, εργάτρια της «Κουφετοποιϊα Χατζηγιαννάκη»,

Ξέρεις και από την προσωπική σου εμπειρία, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη πατάει στα κορμιά μας, στο ξεζούμισμα των δυνάμεων μας, στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στην ατέλειωτη κούραση. Η εταιρεία «Χατζηγιαννάκης» αξιοποιεί όλα τα αντεργατικά μέτρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει και όλα τα υπόλοιπα που ψήφισαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία είναι πεισματάρικα..

Από την μία η ανάπτυξη της εταιρείας είναι φανερή:

  • Σχεδιάζει νέο εργοστάσιο , πολύ μεγαλύτερο από το τωρινό.
  • Παραπάνω παραγγελίες. Οι εξαγωγές έχουν εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια. Από το 10% του 2012 , σήμερα έχουν πάνω από το 30% του τζίρου της εταιρείας.
  • Διαφημίσεις, πλασάρισμα στα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ της Ελλάδας
  • Υψηλότεροι τζίροι και κέρδη

Από την άλλη για τους εργαζόμενους της ανάπτυξη σημαίνει:

  • Εντατικοποίηση στα κόκκινα. Με τα ίδια άτομα, πολλοί περισσότεροι τόνοι.
  • Εργαζόμενοι μέσω δουλεμπορικών για 2 μήνες στην αποθήκη.
  • Απολύσεις χωρίς όρια. Πρώτα σακατεύονται οι εργάτες και μετά τους πετάει στους 5 δρόμους.
  • Απλήρωτες υπερωρίες. Απλήρωτο διάλειμμα.
  • Εργατικές ασθένειες. Όλοι οι εργάτες έχουν πρόβλημα με την μέση τους. Κάποιοι αναγκάζονται να τα παρατήσουν για να μπορούν να περπατήσουν.
  • Μισθοί στον πάτο. Δεν έχουν αναπληρωθεί ούτε οι απώλειες της μείωσης 20% που είχε γίνει μέσα στην κρίση ώστε «να σωθεί η επιχείρηση», που υπόσχονταν ότι θα επιστρέψει μόλις ξαναβγάλει κέρδη η επιχείρηση.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Πλέον έχεις πείρα! Ξέρεις και εσύ, ότι μπροστά στα κέρδη τους οι καπιταλιστές γίνονται αδίστακτοι. Ότι θέλουν να ρίξουν στον πάτο το εργατικό «κόστος» , όπως το ονομάζουν, για να βγάλουν ακόμα περισσότερα. Δεν τους νοιάζει αν πρέπει να παίρνεις χάπια για να την βγάλεις πέρα με τον πόνο, αν γυρνάς όλη την ώρα στους γιατρούς για τις σκόνες και χρώματα που μπαίνουν στον οργανισμό σου. Η «Κουφετοποιϊα» δεν αποτελεί εξαίρεση από τον κανόνα…

Ο καπιταλισμός είναι το σύστημα που γεννά την αδικία, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτός γεννάει τις άθλιες συνθήκες για εμάς και τις οικογένειες μας, ώστε να περνάνε ζωή χαρισάμενη οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες. Αυτό το σύστημα, που ζούμε σήμερα, υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Για αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήργησε ούτε έναν αντεργατικό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Για αυτό μιλάει για «παθογένειες του παρελθόντος» όταν αναφέρεται στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Για αυτό παίρνουν τα εύσημα από τη Μέρκελ, τον Τράμπ και τους λοιπούς υπηρέτες του συστήματος.Μαντρόσκυλα των αφεντικών είναι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, μακρύ χέρι της εργοδοσία απέναντι σε κάθε εργατική διεκδίκηση. Για αυτό όλοι μαζί τα βρίσκουν, φωτογραφίζονται μαζί σε φιέστες, στάζουν μέλι όταν μιλάνε για τους καπιταλιστές.

Εργαζόμενε , εργαζόμενη της «Κουφετοποιϊα Χατζηγιαννάκη»,

Υπάρχει και άλλος δρόμος! Ο δρόμος της οργανωμένης πάλης, μέσα από τα ταξικά σωματεία. Η δράση μαζί με τους υπόλοιπους εργάτες του κλάδου, σαν μια γροθιά. Μέσα από το Συνδικάτο Τροφίμων- Ποτών Ν.Αττικής. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση βιομηχάνων-κυβέρνησης-ΕΕ, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τουλάχιστον στα προ-κρίσης επίπεδα.
  • Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Να μην σηκώνουν τόνους εμπορευμάτων οι γυναίκες. Όχι άλλο σακάτεμα, μέσες διαλυμένες και χάπια για να βγει η μέρα..
  • Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας, να μην ρουφάνε τα πνευμόνια μας όλη την ζάχαρη και τα χρώματα.
  • Να παρθούν πίσω όλοι οι αντεργατικοί νόμοι όλων των μνημονίων.
  • Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Δωρεάν υγεία και παιδεία για εμάς και τα παιδιά μας.

Συνάδελφε,συναδέλφισσα

Το συνδικάτο απλώνει το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί. Να συγκρουστεί με το σύστημα της αδικίας, που γεννά πολέμους, φτώχεια ανεργία. Σε όποιον θέλει να πάει κόντρα στα μονοπώλια, στους καπιταλιστές, που αποτελούν κοινό εχθρό για όλους τους εργάτες, όπου και αν δουλεύουν. Στάθηκε απέναντι στην «εργοδοτική μαφία» της ΓΣΕΕ, που θέλει οι ίδιοι οι εργοδότες να είναι «εκπρόσωποι» των εργατών.

Εμπιστεύσου το συνδικάτο σου. Το συνδικάτο που έχει δώσει σκληρούς αγώνες σε όλους τους χώρους, χωρίς να τα «βρίσκει» με τα αφεντικά. Υπερασπίστηκε το δίκιο του εργάτη σε όποιον χώρο δουλειάς απέναντι στην εργοδοσία. Αποτελείται από πρωτοπόρους εργάτες και όχι από διευθυντάδες ή τσιράκια της εργοδοσίας. Γι’ αυτό το έχουν βάλει στο μάτι όλα τα αφεντικά του κλάδου. Ισχυροποίησε το συνδικάτο, γίνε μέλος του, πάλεψε δίπλα – δίπλα στους σκληρούς αγώνες που έρχονται.

ΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ!

ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ – ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...