Γραμματεία ΠΑΜΕ Μεσσηνίας : Με μαζική συμμετοχή συμμετείχαν  οι εργαζόμενοι στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν τα Σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

Δημοσιεύτηκε στις

Με μαζική συμμετοχή συμμετείχαν  οι εργαζόμενοι στη  Μεσσηνία στην απεργιακή συγκέντρωση πού διοργάνωσαν τα Σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα γυρίζοντας την πλάτη στους εργοδοτικούς κυβερνητικούς εκπροσώπους της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Στην συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του συνδικάτου επισιτισμού τουρισμού η Πρόεδρος Ντίνα Στραβάκου και ο Σπύρος Νεοφώτιστος εκπρόσωπος των αγωνιζόμενων συμβασιούχων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Κεντρική ομιλήτρια στην συγκέντρωση ήταν η Φρόσω Κατσαφάδου μέλος της διοίκησης του συνδικάτου Ιδιωτικών υπαλλήλων του Ν Μεσσηνίας.

   Η Φρόσω Κατσαφάδου στην ομιλία της εκτός των άλλων έκανε αναφορά για τα γεγονότα πού διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα πού έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την διεξαγωγή ενός γνήσιου συνεδρίου εργατών μακριά από νόθους συνέδρους  εκπροσώπους των Κυβερνήσεων και των εργοδοτών.  Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας με κατάληξη στο μνημείο των πεσόντων λιμενεργατών στις 9 ΜΑΗ του 1934. Στεφάνι κατέθεσε  ο Πρόεδρος του συνδικάτου οικοδόμων Παναγιώτης Καράμπελας.

Η εκδήλωση τελείωσε με τους συγκεντρωμένους να τραγουδούν το επέσατε θύματα και την διεθνή.   

Περισσότερα

Νέο εργοδοτικό και κρατικό έγκλημα στην Κόρινθο – Εργοδοσία και κυβέρνηση έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε σφαγεία εργατών!

Λίγες μόλις μέρες μετά τη μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο σκραπ στον Ασπρόπυργο, με έναν...

46 χρόνια μετά η Σωτηρία Βασιλακοπούλου είναι παρούσα στους αγώνες ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων

Στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς, συγκρούονται δύο κόσμοι. Από τη μία, ο κόσμος του...

Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο για τα επαγγελματικά ταμεία

Το νέο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι...