Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Πληροφορικής Ν. Αττικής για την Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε στις

 

1η ΜΑΗ 2019

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ – ΤΑΞΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, του ΠΑΜΕ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10:30π.μ.

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Η Πρωτομαγιά μας θέλει ανυπότακτους. 133 χρόνια μετά από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι εργάτες σε όλο τον κόσμο τιμάμε τους ηρωικούς αγώνες της τάξης μας. Συνεχίζουμε στα χνάρια των εκατομμυρίων εργατών και εργατριών που έδειξαν τον δρόμο, μέχρι την τελική νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Την Πρωτομαγιά απεργούμε. Τιμάμε όλους αυτούς που δε βολεύτηκαν με κάτι λιγότερο, που δε συμβιβάστηκαν με τη μισή δουλειά – μισή ζωή, τιμάμε όλους αυτούς που δε λύγισαν στην τρομοκρατία και τις απειλές των εργοδοτών και του κράτους τους. Τιμάμε όλους αυτούς που έδωσαν μέχρι και την ζωή τους για το δίκιο του αγώνα, για να πάει ένα μπόι παραπάνω η εργατική τάξη, η τάξη μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ – ΤΑΞΙΚΑ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Σκέψου: Ό,τι δικαιώματα είχαμε μέχρι σήμερα, κερδήθηκαν μέσα από σκληρούς, μαζικούς, οργανωμένους αγώνες. Αγώνες που στο επίκεντρο είχαν τα συμφέροντα της τάξης μας. Αυτό τον δρόμο χρειάζεται να ακολουθήσουμε και εμείς σήμερα. Μακριά από τις λογικές του «κάτι λίγο ακόμα να πάρουμε», μακριά ότι «αυτό δεν είναι και τόσο κακό». Με αυτές τις λογικές μόνο χαμένοι βγήκαμε.

Σε κάθε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση του κλάδου, από τον ΟΤΕ και την Intracom, την Wind και την Vodafone, την Cyta, την Forthnet, τη ΝΟΚΙΑ, την Teleperformance, οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα. Αν κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό θα δούμε: διαλυμένες συμβάσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, δανεική εργασία μέσω 3ων εταιριών, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά από νύχτα σε νύχτα, εργατικά «ατυχήματα» στο κόκκινο. Αυτά προϋποθέτει η δίκαιη ανάπτυξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά «γλυκοκοιτάζει» και τάζει να εφαρμόσει με καλύτερο τρόπο η ΝΔ. διαλυμένη ζωή για την εργατική τάξη και ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη για το κεφάλαιο.

ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ:

Σήμερα υπάρχουν δυο κόσμοι σε σύγκρουση.

            Ο ένας είναι ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος της εργατικής τάξης που με το μυαλό του και τον κόπο του από οποιοδήποτε πόστο, παράγει τεράστια κέρδη για κάθε επιχείρηση. Γνώση και δουλειά δοσμένη όχι για μια καλύτερη κοινωνία αλλά για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι εργοδότες.

Από την άλλη είναι ο σάπιος κόσμος του κεφαλαίου που αναβλύζει μόνο βρωμιά και κέρδη για μια χούφτα μετόχους. Αυτό τον κόσμο υπερασπίζονται και οι διάφορες κυβερνήσεις (η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες), για αυτούς παίρνουν μέτρα και νομοθετούν. Αυτό τον κόσμο υπερασπίζονται και οι διάφορες δυνάμεις μέσα στο εργατικό κίνημα με την στάση τους και τις πράξεις τους.

Δυνάμεις που χρόνια ολόκληρα έχουν την πλειοψηφία στην ΟΜΕ – ΟΤΕ (ΠΑΣΚΕ – (Δ)ΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κτλ) μας καλούσαν να βάλουμε πλάτη για να σωθούν οι επιχειρήσεις. Δυνάμεις που μας έλεγαν να θυσιάσουμε δικαιώματα, μισθούς, θέσεις εργασίας, παροχές για να κερδίσει λίγο ακόμα ο εργοδότης και να βγει πρώτος στην κούρσα του ανταγωνισμού. Δυνάμεις που κρατάνε τους εργαζόμενους  διαχωρισμένους, μόνους, που διακηρύσσουν και προκηρύσσουν κινητοποιήσεις και απεργίες και τις υποδαυλίζουν σκόπιμα από μόνοι τους.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις που υπάρχουν και στην ΓΣΕΕ, όπου με την στάση τους στήριξαν τρία μνημόνια και τώρα προσπαθούν με νοθείες να νομιμοποιήσουν εργοδότες μέσα στα συνδικάτα, όπως έκαναν στην Καλαμάτα και στην Ρόδο. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να απομονωθούνε πάση θυσία μέσα από  κάθε σωματείο – ομοσπονδία – εργατικό κέντρο. Καμία ανοχή στην συνδικαλιστική μαφία.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι αγώνες της τάξης μας δείχνουν το δρόμο. Κάνουμε πέρα την ηττοπάθεια, την αναποτελεσματικότητα, το ανάθεμα. Αυτά δεν ταιριάζουν στο μπόι της τάξης μας. Δυναμώνουμε το ΣΕΤΗΠ μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, τις σωματειακές επιτροπές. Δυναμώνουμε τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, που 20 χρόνια τώρα αγωνίζονται αταλάντευτα στο πλευρό του κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης για το δίκιο της εργατικής τάξης.

Γινόμαστε περισσότεροι και πιο δυνατοί και δίνουμε μάχη κόντρα σε εργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ, κόντρα σε κάθε εργοδοτική και νόθα φωνή μέσα στο εργατικό κίνημα. Κλιμακώνουμε τη μάχη για υπογραφή σύμβασης σε κάθε επιχείρηση, για κλαδική σύμβαση εργασίας, ουσιαστικές αυξήσεις και παροχές στον κάθε εργαζόμενο, για  ουσιαστικά μέτρα που προστατεύον την υγεία και την ασφάλεια μας στην δουλειά, κόντρα στα μονοπώλια, τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ. Για συνδικάτα μαζικά, δυνατά, σε γραμμής σύγκρουσης, πραγματικά συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.

 

Αταλάντευτα ταξικά κάνουμε το παρακάτω σύνθημα πράξη:

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ με τις ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, το ΠΑΜΕ

(Προσυγκέντρωση ΣΕΤΗΠ 9:30π.μ. – Παλιά Βουλή)

 

 

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...