Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων ΚΩ για την 1η Μάη

Δημοσιεύτηκε στις

1η ΜΑΗ 2019 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.

ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ, ΖΗΤΩ Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ !

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτότων Κω καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά με αγωνιστική απάντηση, με απεργία.

Υπάρχει δρόμος για νέες κατακτήσεις! Αυτός που χάραξαν οι εργάτες του Σικάγο, της Θεσσαλονίκης του 1936, οι 200 της Καισαριανής και εκατομμύρια ακόμη εργάτες, που έγραψαν με το αίμα τους την ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.

Τώρα είναι αναγκαία η οργάνωση όλων των εργαζομένων, ελλήνων και μεταναστών, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας μέσα στους χώρους δουλειάς, στον κλάδο, με συνδικάτα ταξικά και όχι εργοδοτικά.

Η κυβέρνηση όπως και τα κόμματα που στήριξαν όλα τα μνημόνια, μαζί με τους εκφραστές τους στον δήμο  και περιφέρεια που με τη στάση τους στηρίζουν την ΕΕ και  το ΔΝΤ, θέλουν τη ψήφο μας, την ανοχή μας για να συνεχιστεί η καπιταλιστική  ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση, πάνω στις στάχτες των μισθών, των δικαιωμάτων μας. Με τα παλιά και τα νέα μέτρα να εφαρμόζονται στο ακέραιο. Με τη μείωση του αφορολόγητου, τη μείωση των συντάξεων, με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στην απεργία.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Τουρισμό στην Κω, εδώ και χρόνια ζούμε στο πετσί μας αυτή την ανάπτυξη. Η κερδοφορία των μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων είναι αποτέλεσμα της κατάργησης του 8ωρου, του 5ημερου, των μεγάλων μειώσεων στους μισθούς, στην κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την εφαρμογή δεκάδων μορφών ελαστικής απασχόλησης  που έχουν κάνει σμπαράλια το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Είναι αποτέλεσμα της γενίκευσης της μαθητείας, της εδραίωσης των δουλεμπορικών γραφείων, της απλήρωτης δουλειάς.

Εμείς οι εργαζόμενοι, με τη σκληρή δουλειά μας και τις θυσίες μας, πληρώνουμε καθημερινά τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στην κούρσα την οποία επιδίδονται για το ποιός θα πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα» στον νησί.

Αυτή είναι η δική τους ανάπτυξη, μακριά και πέρα από τις δικές μας ανάγκες!

Αυτήν την πολιτική υπηρετεί σε διατεταγμένη υπηρεσία η συνδικαλιστική μαφία μέσα στη ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού, με διευθυντές και εργοδότες να επιδιώκουν να εκλέγονται μέσα στα σωματεία για να τα ελέγχουν, να τα τραβούν με το μέρος τους.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

Για μας τους εργαζόμενους, ο μόνος δρόμος είναι η ισχυροποίηση του Σωματείου μας,  η μαζικοποίηση του , η ζωντανή λειτουργία του, η καθημερινή αγωνιστική δράση για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα.

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να βάλουμε εμπόδια στις ορέξεις της εργοδοσίας, να διεκδικήσουμε όσα μας έχουν κλέψει, να απαιτήσουμε όσα μπορούμε να έχουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να ξεπεράσουμε φόβους και αναστολές, να εμπιστευτούμε το συνάδελφο, με τον οποίο δεν μας χωρίζει τίποτα, παρά μας ενώνει η θέληση να ζήσουμε καλύτερα, εμείς και τα παιδιά μας.

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ

ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

10:30 Πλατεία Ελευθερίας

Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Αποχαιρετισμός στην άξια συνάδερφο και συνοδοιπόρο, την πιανίστα Βίκυ Στυλιανού

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος μέσω της πένας του μέλους του Δ.Σ. του, μαέστρου Χρήστου Κολοβού, αποχαιρετά...

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ

29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ...