Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας ” Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” για τη ΓΣΕΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Με αφορμή την έκτακτη ολομέλεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας με θέμα τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ, με εντολή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της συνδικαλιστικής μαφίας και σκοπό να παρθούν αποφάσεις για αποκλεισμό της Δ.Α.Σ., των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ, από την προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ, ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να βγάλει συμπεράσματα.

Όταν οι πλειοψηφίες στην Ομοσπονδία και το ΕΚΘ δεν συνεδριάζουν (η Ομοσπονδία επι μήνες) για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων, να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων για τα οξυμένα προβλήματά τους, κάλεσαν με διαδικασίες εξπρές ολομέλεια για να παρθεί απόφαση για τον αποκλεισμό της Δ.Α.Σ. από την προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ. Συστρατεύονται ξεδιάντροπα στην προσπάθεια των εργοδοτών να μπουν στα συνδικάτα, δίνοντας συνέχεια στην επιχείρηση χειραγώγησης της Εργατικής Τάξης, ώστε στους χώρους δουλειάς να μην κινείται τίποτα, ώστε να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των βιομηχάνων.

Άλλωστε έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους και στην Καλαμάτα και στη Ρόδο όπου πρωτοστάτησαν στις προβοκάτσιες και την τρομοκρατία, έφτασαν ακόμα να ταυτιστούν στην επιχειρηματολογία με την εγκληματική Χρυσή Αυγή. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις θα γλιτώσουν από τους εργάτες. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με γνήσιο εκφραστή το Π.Α.ΜΕ, θα είναι πάντα μπροστά τους αχρηστεύοντας τις μεθοδεύσεις του κεφαλαίου και των εργατοπατέρων.

Η σαπίλα και ο εκφυλισμός των εργατοπατέρων ξεσκεπάζονται όλο και πιο πλατιά. Το ίδιο θα γίνει και στο ΕΚΘ.

Την καλύτερη απάντηση σε αυτές τις πρακτικές τούς δίνει η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα συνδικάτα, η συμπόρευση με τις ταξικές δυνάμεις. Συνδικάτα που οργανώνουν ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες, συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, συμμετέχουν στις αποφάσεις, επιλέγουν μορφές πάλης, ώστε να κατανοήσουν τις αιτίες των προβλημάτων στη ζωή τους, να αναγνωρίσουν τον πραγματικό αντίπαλο.

Η σημερινή μας Γενική Συνέλευση αφού συζήτησε τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ και τις άθλιες μεθοδεύσεις των πλειοψηφιών σε ΟΕΧΒΕ και ΕΚΘ, καταγγέλλει τη στάση τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο συνδικάτο τους γιατί η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών της Εργατικής Τάξης.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Απαιτούμε την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό

Η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία – Αγλαΐα Κυριακού ασκεί εκβιαστικές πιέσεις στους...

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Στηρίζουμε το Σωματείο Εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης

Η ΟΕΝΓΕ στέκεται στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης και απαιτεί την...

Σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία!

Το Σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα συμμετάσχει στην απεργία της...